Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Google Pixel 6 rakipleriyle mücadelede ne durumda?

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Google, Ekim ayında yaptığı çevrimiçi etkinlikte, Pixel ailesinin yeni üyeleri ve 6 Pro‘yu tanıttı. Şirket, bu modellerin şimdiye kadar üretmiş olduğu en güçlü donanıma sahip akıllı telefonlar olduğunu ve cihazlara özel olarak yonga seti ürettiğini duyurdu.

Şirket Pixel 6’yı tasarlarken, iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için yapay zeka ve makine öğrenimini güçlü donanımlarla birleştirdi. Bunu yapabilmek için yeni Tensor isimli çip setini geliştirdi. Performans konusundan tamamen bağımsız olarak bu işlemcinin yapay AI’lı sistemlerde karşımıza çıkan en zeki akıllı telefon olduğu söylendi.

Apple ve Google’a, İtalya tarafından ceza kesildi!

Dünyanın en ünlü şirketlerinden Apple ve Google, haksız rekabete sebep oldukları gerekçesiyle İtalya hükümeti tarafından cezalandırıldı.

Reklam
Reklam

Google Pixel 6 ailesi ve performans testleri

Performans karşılaştırma uygulamaları, akıllı telefonun normal kullanım senaryosunu taklit ederek veya sınırlarını zorlayarak normal şartlarda nasıl sonuçlar beklememiz gerektiğini tahmin ederek bizlere söylüyor. Ayrıca test edilen cihazları kendi içerisinde bir sıralamaya sokarak hangisinin daha başarılı olduğunu paylaşıyor.

Google’ın kendi işlemcisiyle birlikte çıkardığı bu akıllı telefonsa test meraklılarını bir hayli heyecanlandırmış durumda. Çünkü Apple, Samsung ve Huawei’nin ardından kendi işlemcisiyle piyasaya çıkan şirketten beklentiler oldukça yüksek. Üstelik Google bu işlemcinin çekirdeklerine ve yapısına dair tüm bilgileri paylaşmadığı için kullanıcılar düzgün bir kıyaslama için bunu da öğrenmek istiyor.

Pixel 6 3DMark GPU karşılaştırması

Pixel 6’nın GPU’su, Snapdragon 888’in de arasında bulunduğu tüm çiplerin bir adım önüne geçmeyi başarıyor. Öyleki 888’in 5599 ve Samsung’un son çıkan Exynos işlemcisinin 5668 puan aldığı testten Tensor 6666 puan alıyor. Aynı 3DMark’ın Wild Life Extreme testinde, Pixel 6 2028 puan alırken, Snapdragon 888 ve Exynos 2100 sırasıyla 1494 ve 1793 puan alıyor.

Pixel 6 Pro AnTuTu

AnTuTu testlerinde Pixel 6 Pro, CPU’da 177890, GPU’da 287342, MEM’de 99684 ve UX’te 144852 toplamdaysa 709.768 puana ulaştı. Özel bir soğutma sistemine sahip Snapdragon 888’li Red Magic 6’nın toplamda 858734 puan aldığı bu testte sonuçlar oldukça başarılı diyebiliriz.

Pixel 6 Pro Geekbench

Bu testteyse Google’ın Tensor çipi, Galaxy S21 Ultra 5G üzerinde çalışan Exynos 2100 ile kafa kafaya bir performans gösteriyor. Pixel 6, tek çekirdekte 943 ve çok çekirdekli testte 2558 puan alıyor. Öte yandan Galaxy S21 Ultra 5G, tek çekirdekte 1001 ve çok çekirdekte 3150 puana ulaşıyor. Snapdragon 888 tabanlı Mi 11T Pro’nun tek çekirdekli testlerde sadece 770 puan ve çok çekirdekli testlerde 2063 puan aldığını hatırlatmakta fayda olacaktır.

Pixel 6 Genshin testi

Genshin Etki testi, çipler için gerçek dünya performansına yakın sonuçlar vermesiyle biliniyor. Tensor ile birlikte gelen Google Pixel 6 Pro ise 30 fps gibi bir performans sergiliyor. ortalama 43,5 santigrat derecedeyken 32 fps seviyelerini gösteriyor. Tabii cihaz soğudukça fps hemen 50 seviyelerine kadar çıkıyor. Snapdragon 888’se aynı testte 42 fps gibi bir performans verisi sunuyor.

Pixel 6 GeekBench ML

Hem CPU hem de GPU testine dayalı olarak Google Pixel 6, 1700 seviyesinin altında Red Magic 6S Pro ve S21 Ultra’dan daha iyi sonuç veriyor. Cihaz 1700’lerin üzerinde kalarak Tensor işlemcisini en hızlı NNAPI performansı sergileyen çip konumuna getiriyor.

PCMark Android testi

Başka bir kıyaslama testinde Google Pixel 6 serisi, Snapdragon 888 tabanlı Galaxy S21 Ultra, RedMagic 6S Pro ve Snapdragon Insider Phone’dan daha düşük performans gösteriyor gibi görünüyor. Öyle ki Snapdragon ile aralarında neredeyse yüzde 37’lik bir fark bulunuyor.

Ortaya çıkan tüm bu sonuçlara göre, Google’ın piyasada bulunana amiral gemisi cihazlarla kafa kafaya çarpışacak bir işlemci ürettiğini söyleyebiliriz. Bazı konularda daha iyi bazılarındaysa daha geride gibi gözükse bile, asıl olan kullanıcı deneyimi olacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam