İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Google Play Store, 15 Milyarı Geçti

The Independet gazetesinin Google Play Store‘un 15 milyar uygulama indirme barajına yaklaştığı haberinin ardından, teknoloji sitesi TechCrunch‘ın Google yetkililerini teyit için araması ile beraber işin aslının böyle olmadığı ortaya çıktı.

Tolga Cem Küçükyılmaz

okunma

Google Play Store, 15 Milyarı Geçti

The Independet gazetesinin Google Play Store‘un 15 milyar uygulama indirme barajına yaklaştığı haberinin ardından, teknoloji sitesi TechCrunch‘ın Google yetkililerini teyit için araması ile beraber işin aslının böyle olmadığı ortaya çıktı. Google, 15 milyar indirme barajının haftalar önce aşıldığını belirtti.

Google‘ın Google Play Store‘un rakamları ile ilgili henüz resmi bir açıklaması yok. En son açıklama Android Market adı ile 2011’in dördüncü çeyreğinde yapılmıştı. Bu raporda 11 milyar indirilmeye ulaşıldığı açıklanmıştı. Açıklamanın üzerinden geçen zamana göre 4 milyarı geçik bir artış göze çarpıyor.

Android‘in en büyük rakibi iOS‘un market uygulaması olan App Store ise 25 milyar indirme değerini aştı. Mart ayında 25 milyarı geçen App Store, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 15 milyar barajını aşmıştı.

İndirme oranları dışında Apple ve Google arasında geliştiricilere ödenen meblağlarda da farklılıklar söz konusu. Apple, Ocak 2012‘ye kadar geliştiricilere 4 milyar dolar öderken, Google 320 milyon dolar ödedi. Tabi Google’ın AdMob reklamları ile yaptığı ödemeler bu rakama dahil değil. 

Bakalım ortalama 500.000‘i geçik uygulama sahip Play Store ile App Store arasındaki fark ne zaman kapanacak?

:: App Store, Play Store’dan çok önde mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (1)

byyasin

Bunlar artık şaşılacak şeyler değil...

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.