Veri gizliliğinin gündem olduğu bu süreçte, arama motoru DuckDuckGo rekor bir trafik artışı yaşadı. Google rakibi olan ve 2008 yılında kurulan arama motoru, kişisel gizliliğe verdiği önemle ve açık kaynak kodlu olmasıyla öne çıkıyor.
DuckDuckGo, günlük arama sayısıyla, kendi tarihinin en yüksek sayısına ulaştı
ABD merkezli DuckDuckGo’nun kuruluş ilkelerinden en önemlisi veri gizliliğiydi. Arama motoru, kullanıcılarının verilerini depolamadığını söylüyor ve son yıllarda ciddi oranda kullanıcı sayısını da artırıyordu. WhatsApp nedeniyle gündem olan gizlilik konusunun ise arama motorunun rekor kırmasına sağladığı düşünülüyor.
Google rakibi DuckDuckGo, bir günde ilk kez 100 milyon arama sayısını devirdi ve bu istatistik, kendi tarihinde, bir günde ulaştığı en yüksek arama sayısı olarak kayda geçti. Ocak ayının ilk gününde 77 milyon civarında arama sayısı olan DuckDuckGo’nun 100 milyonu devirmesinde ise veri gizliliği konusunun gündem olmasının payı büyük denebilir.
Google’ın rakibi olan DuckDuckGo’nun, veri depolamamasına bir örnek verecek olursak; arama motoru, kullanıcıların arama geçmişini kaydetmiyor ve böylece kişisel sonuçlar yerine DucDuckGo’da aynı aramayı yapan herkes aynı sonuçları görüyor.
DuckDuckGo’nun gizlilik vaadi birçok kişi tarafından güvenle karşılansa da internet ortamında veri gizliliği konusunun, hiçbir platformda, pek de kolay olmadığını hatırlatalım.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}