Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Google, Ücretsiz Müzik Servisini Duyurdu

    Başta Spotify olmak üzere özellikle mobil müzik konusunda yeni bir kategori açmış firmaların potansiyelinin farklında olan Apple, bu alanı boş bırakmaya yanaşmadı ve WWDC 2015 geliştirici konferansında yeni Apple Music servisini duyurdu.

    Resmi tanıtımın öncesinde beklentiler zaten bulunuyordu. Ancak en büyük merak Apple’ın Spotify ile nasıl bir fiyat rekabetine gireceği yönündeydi. Apple’ın fiyatları ve beta sürecindeki uygulaması tartışıla dursun, Google’ dan deyim yerindeyse sür manşet cevap geldi.

    Reklam
    Reklam

    Google’ın tanıtımını gerçekleştiği Google Play Music servisi, Google’dan beklendiği üzere ücretsiz kullanıma vurgu yapıyor. Ancak reklam destekli ücretsiz Play Müzik servisi, Spotify gibi servislerin reklam ağından farklılık gösteriyor.

    Öncelikle belirtilmesi gereken nokta şu an için ücretsiz kullanımlarda, hazırlanmış olan oynatma listelerine erişmenin mümkün olacağı. Yani ücretsiz kullanımlarda oynatma listesi oluşturmak mümkün değil gibi görünüyor. Bu kullanımlarda da Google’ın başlıca gelir modeli olan özelleştirilmiş reklamlar yine öne çıkıyor. Ancak yapılan açıklamada en dikkat çekici nokta ise reklamların kullanıcı deneyimine etkisi oldu.

    Reklam
    Reklam

    Reklamlar geçilemeyecek!

    Google yaptığı açıklamada ücretsiz müzik servisini kullanan kullanıcıların, saat başı sadece 6 adet reklamı geçmesine imkân sağlanacağını aktardı. Yani kullanıcılar aynı saat içinde 6 farklı reklamı geçtikten sonra, devamında reklamları izlemek zorunda kalacak.

    Google’ ın uyguladığı bu strateji ile daha şimdiden eleştirilere maruz kalmış durumda. Ancak bu eleştirilere cevap olarak söylenen ise tabi ki abonelik sistemi oluyor.

    Diğer firmalarda olduğu gibi abonelik sağlayan kullanıcılar reklamlardan kurtulduğu gibi, hazırlanmış oynatma listeleri ile de kısıtlanmış olmayacak. Kendi listelerini oluşturup, çevrimdışı dinleme olanağı elde edecekler.

    Reklam
    Reklam

    Henüz bütün soru işaretleri Play Müzik servisi için giderilmiş değil. Ancak 30 Haziran tarihinde resmi olarak yayına başladıktan sonra, gerekli cevapları net olarak elde etmem mümkün olacaktır.

    :: Sizce Google Play Music başarılı olur mu?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    14 Yorum

    1. SDN Okuru

      Spotify açık ara önde

    2. SDN Okuru

      zaten play music vardı

    3. SDN Okuru

      play music yıllardır var?

    4. SDN Okuru

      Spotify var. Apple music geliyor. Başarılı olması zor. Hatta olamaz.

    5. SDN Okuru

      Müzik dinlemek için para verip internetini harcayan kerizdir. MP3 indirip atıyorum kafam rahat. Play Müzik ücretsiz olsa dahi yinede interneti harcamaya değmez.

    6. SDN Okuru

      bu mu rakip? sonradan var olmanın acizliğimi desem, Türkiye'de aktif olmamasının ayıbı mı desem, evrensellikten bir haber olması mı desem…! Apple 30 ülkede – 35 milyondan fazla şarkıya hizmete başlayacakken (spotify'ın hali hazırda 30 milyon şarkısı var) bu nesi rakip Allah aşkına.

    7. SDN Okuru

      mixradio(wp müzik servisi) ne zamandır var bunlar yeni mi çıkarıyor rezillik bildiğin 😀 diğer işletim sistemlerine de yapıldı diye biliyorum bunlarlauğraşmayın gidin onu indirin 😀

    Diğer yorumları gör (13) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap