Özellikle pandemi ile birlikte hayatlarımız büyük oranda değişti. Çoğu insan evden çalışmaya başlarken, çocuklar için de yine uzaktan eğitim programları hayat bulmaya başladı. Google da bu dönemde Read Along uygulaması ile 5 yaş ve daha üstü çocuklar için hem eğitici hem de eğlendirici bir uygulama yayınlamıştı.
Read Along farklı okuma seviyelerinde hikayeler içeriyor
Google, şimdi ise Read Along eğitim uygulamasının kapsamını genişletiyor. Read Along uygulamasının tarayıcı sürümünü tanıtan şirket, çocukların eğitimi için yeni bir yöntem daha sunmuş oldu. Henüz beta aşamasında olan internet sitesi şu anda aktif durumda.
Site, birkaç farklı okuma seviyesinde yüzlerce resimli hikaye içeriyor. Çocuklar bir hikaye seçtikten sonra, hikayeyi okumaya başlarlar. Hikayeyi okuyan çocuğu dinleyen uygulama ise doğru okunan kelimelerei mavi renkle vurgularken, yanlış telaffuz edilen kelimelerin altını kırmızıyla çiziyor. Altı çizili kelimenin üzerine tıklandığında ise sanal asistan Diya, kelimenin doğru telaffuzunu çocukla ile paylaşıyor.
Hikayeler İngilizce, Hintçe, Guceratça, Bengalce, Teluguca, Marathice, Tamilce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde mevcut. Google ayrıca Read Along’ın koleksiyonuna, bu yılın sonlarında hem tarayıcı hem de Android sürümlerinde sunulacak olan yeni hikayeler ekledi. Bunlar arasında, çocuklara yönelik video yaratıcıları USP Studios ve ChuChu TV içeriklerinin uyarlamaları ile eğitim şirketi Kutuki’nin alfabe ve fonetik kitapları yer alıyor.
Read Along’ın Android uygulaması, 2019’daki tanıtımından bu yana 30 milyondan fazla çocuğa ulaştı. İnternet tarayıcısına geçiş, çocuklara yalnızca daha fazla cihaz seçeneği sunmakla kalmayacak, aynı zamanda birçok kişinin daha büyük ekranlarda okumasını sağlayacak. Büyük ekranın özellikle görme bozukluğu olan küçük öğrenciler için oldukça önemli olduğu belirtiliyor.
Google Read Along şu anda Chrome, Firefox ve Edge tarafından destekleniyor. Safari ve diğer internet tarayıcılarının da yakın zamanda desteklenmesi bekleniyor. Peki siz Google ve Read Along eğitim uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}