Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

İnternet Siteniz Google’dan

Ana sayfa /

Teknolojinin gelişimine paralel olarak çeşitliliği artan internet uyumlu cihazlar, kullanıcıları oldukça memnun ederken, web geliştiricileri de kara kara düşündürüyor. İlk önce sadece Internet Explorer vardı; sonra Firefox ve Chrome çıktı. Şimdi ise akıllı telefonlar, tabletler, farklı çözünürlüklerde bilgisayarlar ve sayısız web tarayıcı ile devasa bir pazar söz konusu.

Google’ın yeni yayınladığı Web Starter Kit, tüm bu karmaşayı çözerek geliştiricilere her türlü cihaz ve ekranda çalışacak web sitelerini tasarlamaları için ihtiyaç duyacakları taslak ve araçları sunuyor. Bu yeni kit ile bir web sitesini farklı platformlarda erişilebilir hale getirmek için kullanılacak tüm kod yığınları (boilerplate) hazır olarak sunuluyor.

Sistem nasıl işliyor?

Böylelikle web geliştiriciler, kodlama işinin angarya kısmından bir ölçüde kurtularak, yaratıcı tasarım çalışmalarına odaklanabiliyor.

Geliştiricilerin tek yapması gereken Web Starter Kit’te bir şablon (template) seçmek, siteyi bunun üzerine kurmak ve sonrasında bu sitenin test işlemini gerçekleştirmek. Google’ın bir önceki benzer çalışması olan Web Fundamentals üzerine getirilen Web Starter Kit, web geliştiricilerin ilk adımlarında onlara destek olmayı planlıyor.

{pagebreak::::2}

Chrome’a özgü değil

Hizmeti sunan Google olunca, akla ilk olarak bu servisin sadece Chrome tarayıcı ya da Android cihazlara odaklı olacağı gelebilir. Ancak işin aslı öyle değil. Tüm internet tarayıcıları ve tüm platformlar, Web Starter Kit tarafından destekleniyor. Bunu mümkün kılan ise W3 Coalition tarafından sunulan web standartlarının baz alınması.

Web Fundamentals ve Web Starter Kit bir yandan aktif olarak geliştirilmeye ve yönlendirilmeye devam ediyor. Google geliştiricilerinden bir ekibin önderlik ettiği projede, açık kaynaklı yazılım geliştiricileri de destek sağlıyor.

{pagebreak::::3}

Vaktiniz olsun yeter

Temel bir web geliştirme bilgisine sahip olan kullanıcılar için işleyiş ile ilgili olarak her türlü detayın dokümantasyonu bulunuyor. Bunlara tepki veren dizilimler, formlar, dokunmatik özellikler, medya, performans, cihaz kapasitesi ve geliştirme iş akışı kurmayla ilgili dokümanlar dahil. Tamamını Google’ın geliştirici blogundan temin edebilirsiniz.

:: Google bu hamleyle neleri değiştirir sizce?

Yorum Ekleyin