Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Google’dan kripto para engeli!

Ana sayfa / Kripto para

Son yılların en önemli gelişmelerinden biri olan kripto para ile ilgili gelişmeler, hem olumlu hem de olumsuz yönden sürmeye devam ediyor. Bir yandan kripto para reklamlarına izin vermeye hazırlanan Facebook, diğer yanda ise kripto para engeli koymaya hazırlanan Google. Google’dan kripto para engeli geliyor.

Google’dan kripto para engeli!

Geçtiğimiz ay, kripto para madenciliği ile ilgili uygulamaları App Store’dan kaldıran Apple’ın ardından, benzer bir hamle Google cephesinden geldi. Google, geliştiricilerle ilgili politikalarını bu konuda güncelledi.

Reklam
Reklam

Akıllı telefonların işlem gücünden faydalanıp, kripto para madenciliği yaptıran uygulamaları, Google Play Store’dan atmaya başlayan Google, yeni geliştirici politikaları ile diğer uygulama türlerine de sıkı yönetim ve denetleme getiriyor. Uygulama içerikleri ve nitelikleri içinde kripto para işleme ve madencilik ile alakalı detayları kapsayan binlerce uygulama, uygulama mağazasından kaldırıldı.

Buna ek olarak, yenilenen politika ile birlikte, cinsel içerikli uygulamalar, şiddet ve tahrik unsuru olan içerikler ve uygulamalar, ayrımcılık ve ırkçılık içerikli uygulamalar yasaklanacak. İllegal konulara yönlendirme yaptıran uygulamalar da Google’ın radarına girdi ve yasaklılar listesine girdi.

Google’ın resmi sitesi üzerinden de yapılan açıklama sonrasında, uygulama mağazasının içerik kalitesi ve uygulama güvenilirliği konularında daha da verimli hale getirilecek. Aşağıdaki bildiride, Google’ın yenilenmiş politikasını ve hangi uygulama kategorilerinin dahil edildiğini görebilirsiniz.

Dünyanın her yerinden kullanıcılar, Google Play’i kullanarak her gün uygulama ve oyunlara erişiyor Bir uygulamayı göndermeden önce, kendinize uygulamanızın Google Play için uygun olup olmadığını, yerel yasalara uyup uymadığını sorun.

Çocukların Tehlikeye Atılması

Küçüklerin cinsel açıdan tasvir edildiği içerikler barındıran uygulamalar, Google Store’dan anında kaldırılır. Çocuklara hitap eden, ancak yetişkin içeriğine sahip uygulamalara izin verilmez.

Bir içeriğin çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleri barındırdığını belirlersek durumu yetkililere bildirir ve içeriğin dağıtımında yer alan kişilerin Google Hesapları’nı sileriz.

Uygunsuz İçerik

Google Play’in güvenli ve saygılı bir platform olarak kalmasını sağlamak amacıyla, kullanıcılarımız için zararlı ya da uygunsuz olan içerikleri tanımlayan ve yasaklayan standartlar oluşturduk.

Müstehcen İçerik

Pornografi gibi müstehcen içerik barındıran veya bu tür içeriği tanıtan uygulamalara izin verilmez. Genel olarak cinsel açıdan tatmin edici olması amaçlanan içeriğe veya hizmetlere izin verilmez.

  • Kumarla ilgili hizmetlerin tanıtıldığı bir reklama sahip “KIDS 123” uygulaması

Günlük Fantezi Spor (DFS) Uygulamaları

Yasa Dışı Faaliyetler

Yasa dışı faaliyetleri kolaylaştıran veya tanıtan uygulamalara izin verilmez.

Yaygın görülen ihlallere ilişkin bazı örnekleri burada bulabilirsiniz:

  • Yasa dışı uyuşturucuları veya reçeteli ilaçları reçetesiz satmayı veya satın almayı kolaylaştırma.
  • Küçüklere uyuşturucu, alkol veya tütün kullanımı ya da satışını anlatma veya teşvik etme.
  • Yasa dışı uyuşturucu yetiştirme veya üretmeye yönelik talimatlar.

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (UGC), bir uygulamaya kullanıcının katkısı olan ve uygulamanın kullanıcılarının en az bir alt grubu tarafından görülebilen veya erişilebilen içeriktir. Sakıncalı içerik, politikalarımızı ihlal eden içeriktir.

UGC barındıran veya öne çıkaran uygulamalar:

  • Kullanıcıların UGC’yi oluşturabilmesi veya yükleyebilmesi için önce uygulamanın kullanım şartlarını ve/veya kullanıcı politikasını kabul etmesini gerektirmelidir;
  • Google Play’in Geliştirici Programı Politikaları ile uyumlu şekilde sakıncalı UGC’yi tanımlamalı ve bu UGC’yi uygulamanın kullanım şartları ve/veya kullanıcı politikası aracılığıyla yasaklamalıdır;
  • uygulamanın barındırdığı UGC türleriyle tutarlı ve makul bir şekilde sağlam, etkili ve süren UGC moderasyonu uygulamalıdır;
  • sakıncalı UGC’lerin bildirilmesi ve kaldırılması için kullanıcı dostu bir uygulama içi sistem sağlamalıdır; Canlı yayın uygulamalarında, sorunlu UGC gerçek zamana mümkün olduğunca yakın bir sürede kaldırılmalı; ve
  • uygulamanın kullanım şartlarını ve/veya kullanıcı politikasını ihlal ederek kötüye kullananları kaldırmalı ya da engellemelidir.

Asıl amacı sakıncalı UGC’yi öne çıkarmak olan uygulamalar Google Play’den kaldırılır. Benzer şekilde, öncelikli olarak sakıncalı UGC’nin barındırılması için kullanılan veya kullanıcılar arasında bu tür içeriğin başarılı olduğu bir yer olarak ün kazanan uygulamalar da Google Play’den kaldırılır.

Yaygın görülen ihlallere ilişkin bazı örnekleri burada bulabilirsiniz:

  • Kullanıcılar tarafından oluşturulmuş müstehcen içeriği tanıtma.
  • Özellikle küçüklere yönelik tehdit, taciz veya zorbalığa karşı yeterli korunma sağlamayan, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamalar.
  • Bir uygulamanın içinde yer alan ve esas olarak taciz, kötü amaçlı saldırı veya alay etme amacıyla başka bir kişiyi taciz etmeye ya da dışlamaya yönelik yayınlar, yorumlar veya fotoğraflar.
  • Kullanıcıların sakıncalı içeriklerle ilgili şikayetlerini ele alma konusunda sürekli olarak başarısız olan uygulamalar.
Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam