İlk kez Kasım 2019‘da piyasaya sürülen ve diğer tarayıcıların aksine güvenlik ve gizliliği ön planda tutan Brave, kısa sürede fazlasıyla yol kat etti. Henüz iki yaşını doldurmayan ancak şimdiden yeni projelere atılan tarayıcı, birçok rakibinin yapamadığını yaparak kendi arama motorunu oluşturdu.
Windows, macOS, Linux, iOS ve Android platformların destek veren tarayıcı, 2015 yılında geliştirilmeye başlanmış ve aradan geçen süreçte çeşitli düzenlemelerle günümüzdeki halini almıştı. Chrome ve Edge gibi popüler tarayıcılarda yaşanan güvenlik ve gizlilik zaafiyetlerini ortadan kaldıran tarayıcı, ikinci yılını doldurmadan arama motorunu geliştirmeyi başardı. Brave Search kullanıma sunuldu!
Brave Search kullanıma sunuldu
Diğer birçok tarayıcıdan güvenli olan Brave, nispeten daha hızlı bir şekilde sayfaları yükleyebiliyordu. Dahili reklam engelleme özelliğiyle ikinci bir zahmete girmenize de engel olan tarayıcı, yeni arama motoruyla daha büyük kitlelere ulaşmak istiyor. Pazardaki Google egemenliğine karşı kendi tarayıcılarında varsayılan olarak Brave Search’ı karşımıza çıkaracak olan şirket, yetersiz kaldığı yerlerde diğer sağlayıcılardan sonuç alabilecek.
Yani Brave Search, aradığınız şeyi bulamadığında otomatik olarak Google’dan sorgu yapıp onun sonuçlarını sizlere listeleyecek. Dileyen kullanıcılar ayarlar kısmından Google’ı veya farklı bir arama motorunu varsayılan olarak seçip Brave’un arama motorunu devre dışı bırakabilecek.
Brave, yakında tarayıcıya reklam ekleyecek
Şu anda tarayıcı dahilinde reklam bulundurmayan Brave’nin önümüzdeki günlerde düzenlemeye gitmesi bekleniyor. Geliştiriciler, uygulamanın ücretsiz olan versiyonuna çeşitli reklamlar eklemeyi planlıyor. Dileyen kullanıcıların ise reklamsız sürümü ücreti mukabilinde kullanabileceği söyleniyor.
Peki siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Tarayıcıdaki varsayılan arama motorunuz hangisi? Yorumlarda belirtebilirsiniz…
{{user}} {{datetime}}
{{text}}