Google’ın 1 Gbps İnterneti Gecikiyor
2011’in Mart ayında Google’ın duyurduğu Kansas’a 1 Gbps internet projesinin, Mayıs’ta Missouri’ye de sıçrayacağı biliniyordu. 2012’nin başlarında tamamlanması beklenen proje, şimdi ise gecikme durumu ile karşı karşıya.

2011’in Mart ayında Google’ın duyurduğu Kansas’a 1 Gbps internet projesinin, Mayıs’ta Missouri’ye de sıçrayacağı biliniyordu. 2012’nin başlarında tamamlanması beklenen proje, şimdi ise gecikme durumu ile karşı karşıya.

Kabloların geçeceği noktalar ile ilgili bir sorun yaşayan Google, projenin bitiş tarihi gelmesine rağmen hala fiber optik kablo döşemeye başlayamadı bile. 1 – 2 hafta içerisinde çözülmesi beklenen problemlerin ardından, Google fiberlerini döşemeye başlayacak. Fiyatlandırmanın ne şekilde olacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.
:: Evinizde 1 Gbps hızında internet kullanmak ister miydiniz?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (23)
Qzey Nickli Üyeden Alıntı 100Mbps'in ki 200TL, 1Gbps'ın ki 1.000TL. Bence gayet normal fiyatları. Türkiye'de ne zaman A-DSL'den kurtulur, V-DSL'e geçeriz o zaman fiyatlar düşmeye başlar. Fiber internet olayı maliyetli olduğundan pahallı, sevgili Teknoloji bakanımız zahmet edip şu WiMax'in önüne bir açarsa o zaman 80211N teknolojisi ile evlerimizin içine kadar Wireless 300Mbps'a varan hızlarda modemsiz ve telefon hatsız kullanabileceğiniz. Şuan Türkiye'de Wireless olarak son kullanıcıya doğru hizmet verebilen hiç bir kurumsal firma yok. Bu arada yatırım yapmak isteyenler Türkiye'de bu sektöre girilebilirler. WAN ve Wireless üzerine uzun süre Ar-Ge yaptığımdan yapılması mümkün, tek negatif yanı şuan yurt dışından ithal edeceğiniz access point'lerin network interface çıkışı 100Mbps bu da havadan Gigabyte seviyesinde veri taşımayı engelliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Almanya da GigaLan adı altında 60Ghz'lık antenler üzerinde çalışan bir kuruluş var ama o 60Ghz'lık antenleri belirli bir seviyenin altında şehirin içine koyarsan, arasından kuş geçse 3. bacağı çıkar O kadar radyasyon, yada kapatmadan bir kaç kere çık yanına bak bakiyim bir daha çocuğun oluyor mu? Neyse yine bu yorum, makaleye doğru uzuyor Özetle; Türkiye için çok fazla fikrim, gerçekleştirilebileceğine dair çok az ümidim var. fiyat konusunda yanlışlık yapmışım k.bakmayın. --- Mesaj Güncellendi --- LeaveNhA Nickli Üyeden Alıntı Allahını seven türk telekom'a alt yapı ça
Qzey Nickli Üyeden Alıntı 100Mbps'in ki 200TL, 1Gbps'ın ki 1.000TL. Bence gayet normal fiyatları. Türkiye'de ne zaman A-DSL'den kurtulur, V-DSL'e geçeriz o zaman fiyatlar düşmeye başlar. Fiber internet olayı maliyetli olduğundan pahallı, sevgili Teknoloji bakanımız zahmet edip şu WiMax'in önüne bir açarsa o zaman 80211N teknolojisi ile evlerimizin içine kadar Wireless 300Mbps'a varan hızlarda modemsiz ve telefon hatsız kullanabileceğiniz. Şuan Türkiye'de Wireless olarak son kullanıcıya doğru hizmet verebilen hiç bir kurumsal firma yok. Bu arada yatırım yapmak isteyenler Türkiye'de bu sektöre girilebilirler. WAN ve Wireless üzerine uzun süre Ar-Ge yaptığımdan yapılması mümkün, tek negatif yanı şuan yurt dışından ithal edeceğiniz access point'lerin network interface çıkışı 100Mbps bu da havadan Gigabyte seviyesinde veri taşımayı engelliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Almanya da GigaLan adı altında 60Ghz'lık antenler üzerinde çalışan bir kuruluş var ama o 60Ghz'lık antenleri belirli bir seviyenin altında şehirin içine koyarsan, arasından kuş geçse 3. bacağı çıkar O kadar radyasyon, yada kapatmadan bir kaç kere çık yanına bak bakiyim bir daha çocuğun oluyor mu? Neyse yine bu yorum, makaleye doğru uzuyor Özetle; Türkiye için çok fazla fikrim, gerçekleştirilebileceğine dair çok az ümidim var. fiyat konusunda yanlışlık yapmışım k.bakmayın.
Allahını seven türk telekom'a alt yapı çalışmalarında yardım etsin.
Premium1234 Nickli Üyeden Alıntı evet o var ama 100 mbps aylık fiyatı 1 milyarcık 100Mbps'in ki 200TL, 1Gbps'ın ki 1.000TL. Bence gayet normal fiyatları. Türkiye'de ne zaman A-DSL'den kurtulur, V-DSL'e geçeriz o zaman fiyatlar düşmeye başlar. Fiber internet olayı maliyetli olduğundan pahallı, sevgili Teknoloji bakanımız zahmet edip şu WiMax'in önüne bir açarsa o zaman 80211N teknolojisi ile evlerimizin içine kadar Wireless 300Mbps'a varan hızlarda modemsiz ve telefon hatsız kullanabileceğiniz. Şuan Türkiye'de Wireless olarak son kullanıcıya doğru hizmet verebilen hiç bir kurumsal firma yok. Bu arada yatırım yapmak isteyenler Türkiye'de bu sektöre girilebilirler. WAN ve Wireless üzerine uzun süre Ar-Ge yaptığımdan yapılması mümkün, tek negatif yanı şuan yurt dışından ithal edeceğiniz access point'lerin network interface çıkışı 100Mbps bu da havadan Gigabyte seviyesinde veri taşımayı engelliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Almanya da GigaLan adı altında 60Ghz'lık antenler üzerinde çalışan bir kuruluş var ama o 60Ghz'lık antenleri belirli bir seviyenin altında şehirin içine koyarsan, arasından kuş geçse 3. bacağı çıkar O kadar radyasyon, yada kapatmadan bir kaç kere çık yanına bak bakiyim bir daha çocuğun oluyor mu? Neyse yine bu yorum, makaleye doğru uzuyor Özetle; Türkiye için çok fazla fikrim, gerçekleştirilebileceğine dair çok az ümidim var.
TTnet kazara 1Gbps internet verecek olsa görülen hız 0,1Gbps anca olur. Zaten adamlar 1Gbps'e kadar dedikleri için doğru söylemiş oluyorlar.
Qzey Nickli Üyeden Alıntı Türkiye'de Superonline'ın sunduğu 100Mbps ve 1Gbps hızları mevcuttur fakat önce gidip Seagate 15K Raptor bir HDD veya SSD almanız gerekiyor. evet o var ama 100 mbps aylık fiyatı 1 milyarcık
hdd fiyatları düşse önce iyi olcak
Türkiye'de Superonline'ın sunduğu 100Mbps ve 1Gbps hızları mevcuttur fakat önce gidip Seagate 15K Raptor bir HDD veya SSD almanız gerekiyor.
bu hız Türkiye'de imkansızında imkansızı....
turkiyede 1gbps internet var zaten. superonline'ın var ama pahalı tabi.