Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Google’ın Devletlerle Zoru Ne?

Ana sayfa /

Google‘ın geçtiğimiz ay başlattığı, bugünlerde ise yoğun bir tanıtım çalışmasıyla resmi Twitter hesabından da #freeandopen etiketiyle duyurduğuHarekete Geçin” kampanyasında, tüm dünyadaki internet kullanıcılarına verilen mesaj şöyle;

İnternet, dünya üzerinde iki milyardan fazla kullanıcıyı birbirine bağlıyor. İnternet’in özgür ve açık kalması için bir araya gelin.”

Hedefte ITU toplantısı var

Google, kampanyanın detay sayfasında ise doğrudan hedef aldığı toplantıyı dile getirmekten de çekinmiyor ve şöyle diyor;

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) onlarca yıldır yürürlükte olan iletişim anlaşmasını yeniden müzakere etmek üzere tüm dünyadan düzenleyicileri bir araya getiriyor. ITU’da sadece hükümetler temsil edilmektedir. Bunların arasında özgür ve açık İnternet’i desteklemeyen hükümetler de bulunmaktadır. Mühendisler, şirketler ve Web’i oluşturup kullanan kişilerin burada oy hakları yoktur. İnternet’in geleceğine karar verenler sadece hükümetler olmamalıdır. Dünyada İnternet’i kullanan milyarlarca kişi ve onu oluşturup yaşamasını sağlayan uzmanlar da işin içinde olmalıdır.

Kampanya videosu

Kampanya için hazırlanan video ise şöyle;

#video_2065#

Sonraki sayfa: Amaç, gerçekten özgürlük mü?

{pagebreak::amaç ne}

Amaç, gerçekten özgürlük mü?

Google‘ın tüm dünyada gerçekleştirdiği ve şu ana kadar sitenin belirttiği rakamlara göre 2 milyondan fazla kişinin katılım sağladığı örgütlenmenin asıl nedeni, Google‘ın gelirlerine balta vuracak olan yeni yaptırımlar olabilir mi?

Hizmet verdiği ülkelerdeki reklam pastasından en büyük payı alan Google, vergi ödemek istemiyor.

Google’ın, hizmet verdiği ülkelerin yasalarına uygun hareket etmek konusunda epey ağır çalışan bir yapıya sahip olduğunu da hatırlatalım.

Bunun yanı sıra internet devi, başta YouTube olmak üzere tüm servislerini sorunsuz bir şekilde geniş bant hizmetleriyle kullanıcılara ulaştıran Telekom işletmecileriyle bir araya gelip, bu altyapıyı birlikte geliştirme taraftarı da değil.

Türkiye’deki eylemleri Google mı destekliyor?

Bazı internet servis sağlayıcılarını protesto etmek için açılan ve kimler tarafından organize edildiği belli olmayan kampanyaların arkasında, acaba Google’ın yukarıda bahsettiğimiz “özgürlük” anlayışı yatıyor olabilir mi?

:: Google’ın bu kampanyasını gerçekçi buluyor musunuz?

Yorum Ekleyin