Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Grafin Elektrodlar ile 10 Dakikada Şarj

Ana sayfa /

Karbonun bal peteği örgülü yapısına sahip olan Grafin ilk olarak 2004 yılında sentezlenebilmişti. Sahip olduğu sağlam bağ yapısı, elektrik ve hidrojen depolayabilme özelliği ile pil teknolojilerinde ve transistör üretimindeki yeri her geçen gün sağlamlaşıyor.

 


Grafin iki boyutlu planar yapılar arasında ender görülen örneklerden.

Reklam
Reklam

 

Princeton Üniversitesi‘nden İlhan Aksay koordinatörlüğündeki grup ve Vorbeck firması grafin elektrodlarl ile ilgili ortak çalışmalarda bulunuyor. PNNL, Ultra-ince olan grafin plakaların, daha kısa şarj sürelerine sahip olabilmeleri için Lityum-iyon pillerde kullanılabileceğini söylüyor.

Yeni grafin tabanlı elektrod fabrikasyon yöntemi üzerine bir yandan da PNNL (Pacific Northwest National Laboratory) enerji departmanı tarafından araştırmalar yapılıyor. Vorbeck Materials isimli firmanın bu araştırmaları ise ticari amaçlı.

{pagebreak::Grafin’in İletkenlik Özelliği}

Grafin’in İletkenlik Özelliği

Vorbeck firmasının “Vor-x” markalı grafin elektrod ürününün yanında Princeton Üniversitesi tarafından lisanslanan “Vor-ink” isimli grafin tabanlı iletken mürekkebi bulunuyor. Bu ürün de elektronik devrelerin basılmasında kullanılıyor.

 


Elektronik devre baskılarında grafin tabanlı iletken mürekkep kullanılıyor.

 

Araştırmacılar bu yeni Vor-x maddesini kullanarak lityum-iyon pillerin şarj sürelerini uzatmadan kapasitelerini de arttırmak istiyorlar.

:: Grafin ile şarj süresinin azaltılabileceğini düşünüyor musunuz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam