Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Greenify, Rootsuz Cihazlar için Artık Daha Kolay!

Ana sayfa /

Android işletim sistemi, tamamen özgür yapısı ve pek çok farklı donanıma sunduğu destekle beraber mobil dünyada en çok kullanılan ekosistem olarak dikkat çekiyor. Bu sistemin güzel yanları olduğu kadar, standart kullanıcılar için bazı kötü yanları da bulunuyor. Nedir bunlar diyecek olursanız, sisteme müdahale edilmesi gereken yerlerin bulunması.

Örneğin bir uygulama yüklüyorsunuz ve bu uygulamayı çok kullanmasanız bile Android işletim sisteminde bir noktada çalışmayı sürüdürüyor olabilir. Bu da sizin cihazınızda daha fazla azalan şarj süresi, anlık takılmalar ve performans düşüşü gibi etmenler getirebiliyor. 

Android cihazlara root yapanların en çok sevdiği uygulamalardan biri olan Greenify, esasında arkada çalışan uygulamaları uyutup, uyandırmasıyla ünlü bir program. Böylece 1 GB’lık RAM’e sahip bir cihaz bile, sadece gerektiğinde açılan uygulamalarla beraber stabil bir kullanım performansı sunabilir hale geliyor. 

Üreticilerin uyguladığı sıkı garanti uygulamaları neticesinde, her kullanıcı cihazlarına root yapamıyor. O yüzden de Greenify ve onun gibi pek çok faydalı uygulama ise layıkı ile kullanılamıyor.

Artık rootsuz Greenify kullanımı daha kolay

Greenify 2.4 sürümüyle beraber root yapılmamış cihazlarda daha fazla seçeneği bizlere sunuyor. Eskiden rootsuz cihazlarda yapılabilen elle uyutma işlemi, aynen devam ediyor. Fakat artık otomatik uyutma fonksiyonu rootsuz cihazlarda çalışabiliyor. Tabi şimdilik istenilen stabiliteye ulaşılmış olmasa da, önümüzdeki günlerde bu sorunlar daha da azaltıalcaktır.

Uygulamaları uykuya aldıktan sonra, tekrar çalıştırdığınızda, uygulamayı kapattıktan sonra özellikle ekran kilidi aktif olduğunda uygulama otomatik olarak kapatılabiliyorsa, kapatılabiliyor. Yoksa siz elle kapatmak durumunda kalıyorsunuz.

Uygulama ana ekrana kısayol ekleyerek, elle uyutma konusunda da kolaylık sağlıyor. Greenify uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

:: Android cihazlarınızda stabilite artırıcı hangi programları kullanıyorsunuz?

Yorum Ekleyin