Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Hatay’da hava saldırısı anonsu: sosyal medya atakta!

    Sosyal medya Hatay'da yapılan hava saldırısı anonsunu konuşuyor. Tatbikat yapıldığının geç açıklanması büyük paniğe neden oldu.

    Hatay’da yaşayan vatandaşlar 11:10 itibariyle korkunç bir uyarı ile karşı karşıya kaldı. Şehir genelinde hava saldırısı tehlikesi nedeniyle kırmızı alarm verildiği ve acilen sığınaklara gidilmesi gerektiğine dair anonslar yapıldı. Büyük paniğe neden olan bu anons sonrasında sosyal medya ayağa kalktı.

    İnsanlar olayın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışırken, maalesef bilgi kirliliği yine karşımıza çıktı. Zira bazı hesaplar olayın gerçek olduğuna dair paylaşımlar yaparken, bazı hesaplar bunun bir tatbikat olduğunu dile getirdi.

    Reklam
    Reklam

    Hatay hava saldırısı anonsu için tatbikat açıklaması!

    Anonsta şu ifadelere yer verildi;

    “Dikkat, dikkat ilimiz ve ilçeleri için hava saldırısı tehlikesi bildiren kırmızı alarm bildirilmiştir. Acil ihtiyaçlarınızı karşılayacak malzemelerle derhal sığınaklara veya hazırladığınız sığınma yerlerine gidin. Yetkililerden tehlike geçti haberini alana kadar bulunduğunuz yerleri terk etmeyin.”

    Hatay Büyükşehir Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bunun bir tatbikat olduğunu dile getirdi. Ancak anons sonrasında bu açıklamanın yapılmış olmasına tepki gösterildi.

    Reklam
    Reklam
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    21 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Bu demek oluyor ki hava saldırısı alabiliriz bu yüzden siren sistemlerini test ediyoruz

      1. Teknoloji Dostu

        her ihtimal düşünülmek zorunda. nasılsa olmaz diyip uyarı sistemi kurmayıp hava saldırısıyla karşılaşılırsa sonuçları çok kötü olur.

      2. Teknoloji Dostu

        Hayır, her olabilecek duruma hazırlanıyoruz

    2. Teknoloji Dostu

      Afad kontrol ediyor gerçek değil deneme

    3. Anonim

      Meraklanmayın sadece tatbikat

    4. Teknoloji Dostu

      batmanda da f16 uçaklar merkezden uçuyor tatbikat sanırım

    5. Anonim

      kimse tepki verip sağa sola kaçışmıyor

    6. Teknoloji Dostu

      sığınak mı? nerede ki o

    7. Teknoloji Dostu

      Yani bu nedemek gercekten hava saldirisi olucak demek

    8. Teknoloji Dostu

      adamlar her yerde bangır bangır bağırdılar sistem denemesi yapılacak diye

      1. Teknoloji Dostu

        Nerede kim bağırdır kardeşim neden bizim haberimiz yok

      2. Anonim

        ben Hatay da yaşıyorum . bangır bangır bağırılmadı . bilip bilmeden boş yapmayın . arkadaşım aradı beni sordu. onu da arkadaşı aramış . bu 3 kişinin de haberi yok senin var demek ki . insan bir telefonla mesaj atar herkese , yerel radyolarda duyurulur . tv de yayınlanır. neyi savunmaya çalışıyorsunuz ki halen saçma sapan ?

        1. Anonim

          ben manisada yaşıyorum 4 gün öncesinden haberim oldu demekki haber yerine dizi izliyorsun

      3. Anonim

        bir tane videonun sonunda kadın bile soruyor ” ne diyor anlamadık ki ” diye. gelmiş daha burada laga luga yapıyorsun .

    9. Teknoloji Dostu

      S400 leri boşuna mı aldılar böyle şeyleri yapıyorlar.

    10. Teknoloji Dostu

      Kesinliklr bilinçli. Ormana ağaç dikenlrre engel olmak maksat

    11. Teknoloji Dostu

      Yeni haberim oldu istanbuldayım. Yinede sığınağa gidiyorum sığınak nerede

    12. Anonim

      Buna kesin açıklama getirilmeli tatbikat ise önceden duyurulur..Gerçek olsa kimse inanmayacak çok yanlış tehlikeli bir uygulama.. valilik geri dönüşü olmayan bu yoldan nasıl acilen geri adım atacak, telafi edecek vatandaşa güvenini nasıl kazanacak ?

    13. Anonim

      zaten önceden duyurular yapıldı ancak sosyal medya üzerinden yapıldığından dolayı sosyal medya kullanmayanlar veya o haberleri görmeyenler telaş etmiş olabilir.

    14. Anonim

      ne sığınak mı ahahahahah :DD::DD:D:D::DD::D:Ç:DÇD:D

    15. Teknoloji Dostu

      Kimse takmamış millet ahesli ahesli yürüyor

    Diğer yorumları gör (20) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap