Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Huawei’e temyiz mahkemesinden kötü haber

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

ABD Ambargosunun ardından ticari olarak kötü günler geçiren Huawei, savaşmaya devam ediyor. Bir süre önce HarmonyOS isimli yeni işletim sistemini tanıtan şirket, ABD pazarından vazgeçmiş değil. Şirket ambargonun kalkması ve yasaklardan kurtulmak için hukuk savaşını sürdürüyor.

Ancak Çinli teknoloji devi için haberler iyi değil. Aralarında eski Başkan Donald Trump‘ın atadığı iki hakimin de bulunduğu New Orleans’taki üç yargıçlı federal temyiz mahkemesi, Huawei‘in aleyhine olan kararı onayladı. Şirketin kararı bozma hayalleri suya düştü.

HarmonyOS’a geçen Huawei kullanıcıları sorun yaşıyor: Yanıt gecikmedi

Çin'de HarmonyOS 2.0 işletim sistemini beta olarak sunan Huawei, bu sürümde sorun yaşayan kullanıcılara tüm gerekli cevapları verdi.

Huawei 5G altyapısı satamayacak

Pek çok farklı alanda faaliyet gösteren Huawei, aynı zamanda telekomünikasyon alanında da bir dev. Şirket bir dönem ülkemiz ve ABD dahil pek çok ülkede altyapı çalışmalarında pek çok ülkenin bir numaralı tercihiydi. Ancak ambargo, akıllı telefon pazarında olduğu burada da işleri zorlaştırdı. Pek çok ülkede iş yapması engellenen Çinli üretici, sahip olduğu kontratları birer birer kaybetti.

Bu durumun önüne geçmek isteyen Huawei, temyiz mahkemesine başvurarak yasakların kaldırılmasını amaçladı. Ancak temyiz mahkemesi, FCC‘nin aldığı kararı onaylayarak şirketin başvurusunu olumsuz olarak değerlendirdi. FCC tarafından alınan ulusal güvenlik tehdidi kararına katılan yargıçlar, teknoloji devinin Çin askeri istihbaratına çok yakın olmasını gerekçe gösterdi.

Huawei, 61 sayfalık savunmasında o dönem alınan kararın politik olduğunu savundu. Aynı zamanda FCC’yi de suçlayan şirket avukatları, kurumun Dışişleri Bakanlığı etkisinde kaldığını belirtti. Ancak Trump‘ın atadığı ABD yargıçlardan biri olan Stuart Kyle Duncan ikna olmadı. Duncan‘a göre, telekom ağlarına ilişkin güvenlik risklerini değerlendirmek FCC‘nin görevlerinden biri.

Huawei, eski hükümetin temel haklarına müdahale ettiğini ve federal karar alma sürecinde gerekli adımları atladığını savundu. Ancak bu yorumlar temyiz mahkemesini orijinal kararı geçersiz kılmaya ikna edemedi. Böylelikle şirketin yasakları kaldırma hamlesi suya düştü. Gittikçe köşeye sıkışan Çinli teknoloji devinin sıradaki hamlesi ise merak konusu oldu.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Mahkemenin aldığı Huawei kararı doğru mu, yoksa gerçekten de politik mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorum Ekleyin