Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Hearthstone HoW Ön İnceleme

Ana sayfa /

Hearthstone Heroes of Warcraft, Blizzard‘ın öne çıkan yapımları gibi RPG türünde bir oyun değil. Hearthstone, genel yapı itibariyle bir kart oyunu.

Hearthstone‘a giriş yaptığımızda oyunu öğrenme amacıyla birkaç eğitim karşılaşması gerçekleştiriyoruz. Zaten oyunu öğrenmeniz için bu birkaç maç fazlasıyla yeterli oluyor.

Reklam
Reklam

Oyun yapı itibari ile kısmen de olsa Yugioh‘a benziyor. Aynı Yugioh‘ta ki gibi büyü kartları, özel yetenekli kartlar vb bu oyunda da karşımıza çıkıyor.

Oyunda her kartın belli bir mana seviyesi bulunuyor. Bu seviyeler kartların üzerindeki kristal şeklindeki mavi taşla belirlenmiş. Yani bir kartı oyun alanına sürerken, kartın seviyesini karşılayabilecek manamız ekranın alt kısmında birikmiş olması gerekiyor.

Ekranın alt kısmında bulunan manamız her turda bir artarak tamamen dolu pozisyona geçiyor. Örneğin, bu el 2 manamız var ve bunun ikisini de harcadık. Diğer elde ise 3 dolu mana oluyor. Bu döngü bu şekilde sürüp gidiyor.

{pagebreak::2}

Sahip olduğumuz manaya göre sahaya süreceğimiz canavarların sayısı da değişiyor. Örneğin, 6 manamız tamamen doluyken sahaya dilersek 6 canavar sürebiliyoruz. Yalnız bu canavarların hepsinin 1. seviyede olmaları gerekiyor. Ya da stratejimize göre daha güçlü ve daha az sayıda kartı da oyun alanına sürebiliriz. Zira saha içerisinde kalabalık ve zayıf bir canavar ordusu olması bize pek bir yarar sağlamıyor.

Çünkü sahada eğer “Taunt” cinsinde bir kartınız yoksa, rakibiniz direk olarak size saldırarak can puanlarınızı eritebiliyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim, bazı özel kartların haricinde sahaya sürdüğünüz kartın saldırı pozisyonuna geçmesi için bir tur boyunca sahada kalması gerekiyor.

Diğer bir deyişle bu tur sahaya koyduğunuz kartı bir sonraki tur kullanabiliyorsunuz. Kartların üzerinde yazan defans puanı kartın dayanıklılığını, saldırı gücü ise rakibe vereceği hasar puanını gösteriyor.

{pagebreak::::2}

Oyuna sürdüğünüz her kart, saldırı yedikçe, defans puanı da aldığı hasar ölçüsünde azalıyor. Örneğin defansı 5 olan bir kartınıza, saldırı puanı 3 olan bir kartla saldırırlarsa defans puanı 2‘ye kadar düşüyor. Ayrıca saldırı puanları bazında kartınız saldırı yapan karttan yüksekse o kartı yok edebiliyor.

{pagebreak::3}

Hearthstone‘da canavarların haricinde büyü kartları da bir hayli önemli. Oyunda ilerledikçe birçok yeni karta sahip olabiliyorsunuz. Bu kartlarla düşmana, canavar kullanmadan zarar verebiliyor, rakibinizin size sorun çıkaran güçlü bir kartını zayıf duruma düşürebiliyor, ya da kendi kartlarınızı saldırı ve defans anlamında güçlendirebiliyorsunuz. Uzun lafın kısası, oyunda geniş bir kart yelpazesi bizleri bekliyor.

Oyunun menüsünden kartların bulunduğu bölüme girerek kendi özel destemizi yapabiliyoruz. Ayrıca oyunda ilerledikçe ve online mücadelelere katıldıkça yeni kartlar kazandığımızı da belirteyim. Bu kartlar kimi zaman elimizdeki ile aynı olsa bile bazen çok değerli kartlara da denk gelebiliyoruz.

Destenizi düzenlerken kartların mana seviyesinden çok işlevlerine dikkat ederseniz sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca mana seviyesi düşük kartlarıda destenizde bulundurmanızı öneririm. Çünkü ilk bir kaç turda mana seviyeniz 1, 2, 3 şeklinde artacağından, elinizde yüksek mana seviyeli kartlar bulunursa, sahaya süremeyebilirsiniz. Bu yüzden başlangıç stratejinize göre, destenize manası seviyesi düşük kartlar da eklemeniz yararınıza olacaktır.

Hearthstone öğrenmesi son derece basit, oynaması da son derece keyfili bir yapım. Eğer Yugioh oyunlarına bir sempatiniz varsa Hearthstone‘u da mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

:: Hearthstone’un betasını deneme şansınız oldu mu?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam