Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Herkesi dinleyen Pegasus yazılımı hakkında flaş karar!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Pegasus, İsrailli bir firma olan NSO Group tarafından geliştirilen bir casus yazılım. Sadece tek bir mesajla yüklenen bu program, kurbanın ruhu bile duymadan telefonundaki bütün bilgilere erişilmesine olanak sağlıyor. Bundan dolayı korkulan yazılımlar arasında bulunuyor.

NSO Group, iddialara göre son zamanlarda yaşadığı sıkıntılar ve Pegasus yazılımından dolayı ortaya çıkan problemlerden dolayı Pegasus’u kapatmayı düşünüyor. Hatta şirketin Pegasus şirketini satacağı da iddialar arasında.

Pegasus casus yazılımı nedir? İşte bilmeniz gerekenler

Amazon tarafından yasaklanan ve yüklenen telefonu tamamen ele geçiren Pegasus casus yazılımı sizler için araştırdık. İşte ayrıntılar...

NSO Group, Pegasus birimini kapatmak istiyor!

Bloomberg’in raporuna göre İsrailli şirket, Pegasus birimini kapatmayı düşünüyor. Birimin kapanmasının ardından ise satış yapılması düşünülüyor. NSO Group, şirketin borçlarının ödenebilmesi için yatırım fonlarıyla görüşüyor. İddialara göre Amerikalı büyük yatırım fonları şirketi alıp yazılımı bir an önce kapatmayı düşünüyor.

Raporda şirketin yeniden finansman seçeneği kapsamında yatırım şirketlerinin 200 milyon dolara kadar para aktarabileceği ve Pegasus yazılımının arkasındaki bilgi birikiminden yola çıkarak casus yazılımı siber güvenlik hizmetine dönüştürebilecekleri veya drone teknolojileri geliştirebilecekleri belirtiliyor.

Ayrıca raporda yer alan bilgilere göre Pegasus şirketi NSO Group’un gelirinin yaklaşık yarısını karşılıyor. Pegasus şirketinin kapanması veya satılması durumunda NSO Group’un değeri ciddi anlamda düşebilir. Pegasus yazılımının dünyanın önde gelen gazetecileri, hükümet yetkilileri ve aktivistleri tarafından kullanıldığı düşünülüyor.

Bu yılın başlarında Hindistan bazı gazetecilerin yazılımı kullandığı hatta bazı kişiler tarafından Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw‘ın takip edildiği iddia edildi. Bu iddialar üzerine mahkemeye başvuruldu. Mahkeme bu iddiaları değerlendirmesi için heyet oluşturdu ve konuyu yakın takibe aldı.

Şirket, Kasım ayında ABD tarafından Varlık Listesi‘ne eklendi. ABD hükümeti tarafından yapılan açıklamada NSO Group’un hükümet yetkililerini, gazetecileri, iş adamlarını, aktivistleri kötü niyetle hedef almak için kullanan yabancı hükümetlere casus yazılım geliştirip tedarik ettiği için Varlık Listesi’ne alındığı açıklandı.

Peki sizin düşünceleriniz neler? Sizce bu tarz casus yazımların başka kişileri takip etmek için kullanılması doğru mu? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın.

Yorum Ekleyin