İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

HomePod parçalarına ayrıldı!

Apple'ın akıllı hoparlörü HomePod elektronik cihazların içini açarak tamir edilebilirlik durumlarını belirleyen iFixit ekibinin konuğu oldu. Bakalım HomePod iFixit ekibinden kaç puan aldı?

Bekir Can Yumrutepe

Güncelleme: okunma

HomePod parçalarına ayrıldı!

Apple’ın en yeni ürünlerinden birisi olan akıllı hoparlörü HomePod elektronik cihazların içini açarak tamir edilebilirlik durumlarını belirleyen iFixit ekibinin konuğu oldu. Bakalım HomePod iFixit ekibinden kaç puan aldı?

HomePod tamir edilebilir mi?

Apple’ın geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu akıllı hoparlörü HomePod gündemden düşmüyor. Şu ana kadar yapılan incelemeler neticesinde seveni kadar sevmeyeni de oluşan Apple’ın yeni gözdesinin tamir ücreti ise geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Neredeyse yeni bir ürün fiyatına eş olan tamir fiyatı ise ürünün iFixit’in masasına yatmasıyla daha kabul edilebilir bir hal aldı. Zira ürünü tamir etmek neredeyse imkansız. 19 aşamada parçalarına ayrılabilen ürün iFixit ekibi tarafından 1 puana layık görüldü.

Çok güçlü yapıştırıcıların kullanılması ürünün onarımı zorlaştıran detaylar arasında yer alırken karmaşık yapısı nedeniyle de ekip ürünü açmak için testereye bile başvurmuş vaziyette. Bunun kolay bir yolunun mutlaka olacağını söyleyen iFixit, onarım el kitabı olmadan ürünü tek parça halinde açmanın mümkün olmadığını dile getiriyor.

homepod

Bunun yanı sıra üründe artı yönlerde yok değil. Son derece dayanıklı bir malzemeden üretildiği söylenirken ürün için adeta bir tank gibi benzetilmesi bile yapılmış. Standart vida kullanımıyla beğeni kazanan ürün, ürün içerisinde kablo karmaşası yerine iletken bağlantılar kullanılmasıyla da övgüyü hak ediyor.

Detayları yukarıdaki galerimizden ulaşabileceğiniz HomePod’un içerisindeyse Apple A8 işlemci, 4 inçlik 1 adet woofer, 7 adet tweeter, 6 mikrofon, 16 GB’lık bir Toshiba flaş depolama ve 1 GB RAM yer alıyor.

:: Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.