Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    Honda hacklendi! Amerikalılar mağdur

    Teknoloji ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte, kişisel verilerin güvenliği de gittikçe daha önemli bir konu haline geliyor. Gelen haberlere göre Honda hacklendi. Zararın boyutu büyük...
    Honda hacklendi

    Teknoloji ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte, kişisel verilerin güvenliği de gittikçe daha önemli bir konu haline gelmeye başladı. Birçok şirket hackerların kurbanı olurken, bu durumdan tam olarak korunmak imkansız. Gelen son bilgilere göre, Honda hacklendi. Zararın oldukça büyük boyutta olduğu ve birçok müşterinin verilerinin sızdırıldığı belirtildi.

    Honda hacklendi! Şimdi ne olacak?

    Personel ekibin dikkatsizliği sonucu Honda hacklendi. Raporlara göre, 976 milyon araç sahibinin dosyaları açığa çıktı. Rapor, güvenliği ihlal edilmiş veritabanına erişmek için şifre veya başka bir kimlik doğrulama yönteminin kullanılmadığını iddia ediyor.

    Reklam
    Reklam

    Verilerin sızdığını tespit eden Bob Diachenko’ya göre, sızdırılan veriler Kuzey Amerika müşterilerine ait. Diachenko, bu verilerin yaklaşık bir hafta boyunca ortalıkta dolaştığını belirtti.

    Bir hafta, kötü amaçlı kişilerin bu verileri kullanması için oldukça yeterli bir süre. Bu kadar büyük bir açığın, bu kadar uzun süre ortalıkta dolaşmasına şaşıran Diachenko, Honda’nın bu konudaki ilk vukuatı olmadığını da belirtti.

    Reklam
    Reklam

    Sızdırılan veriler ise sırasıyla tam isimler, adresler, telefon numaraları, mail adresleri, araçların marka ve modelleri, araç plakası sayısı ve bakım hizmetleri kayıtları olarak belirtildi. Web güvenlik uzmanları, daha önce de Honda personellerinin ihmalleri sonucu benzer bir olayın yaşandığını belirtiyor.

    DivvyCloud güvenlik firmasından Chris DeRamus konuyla ilgili “Ocak 2019’da otomotiv şirketine ait bilgilerin güvenliğini ihlal eden veri ihlali tespit edilmişti. Veritabanı tamamen açığa çıkmıştı” açıklamasında bulundu. Güvenlik uzmanlarına göre tamamen korunaklı bir sistem imkansız olsa da, uygun önlemlerin alınması bu tür vakaların yaşanma oranını oldukça azaltıyor.

    Reklam
    Reklam

    Honda’nın bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

    Siz artan hack olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Aga bilgilerimize sahip çıkamayacaklarsa tutmasınlar. Sahip çıkamadıysalarda bedelini ödesinler

    2. Anonim

      çok ta tın…………..

    3. hkmtonc334466

      hacklendi mi =D =D peugeot 2008 aldım yeni neyseki peugeota güvenim tam =D

    4. Anonim

      O zaman hemen yerli arabayı alayım da hacklanmeyeyim

    5. Teknoloji Dostu

      yahu kim ne yapsın bizim bilgilerimizi 😬

    6. Teknoloji Dostu

      Şu anda Honda da hiç bir işlem yapamıyoruz parça alacağım alamıyorum araba lazım kullanamıyorum!😡😡😡 ulen böyle ucuz iş mi olur nefret geldi şu Honda dan

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap