Günümüzde teknolojinin önemi artıkça, bu konuda profesyonel eğitim almış kişilere de ihtiyaç duyuluyor. HP öğrencilerin ileri teknoloji alanında diploma alabilecekleri nitelikli programlara çekmek ve buralardan mezun etmek de zorlu bir görev haline geliyor.
HP’nin nitelikli teknoloji profesyoneli yetiştirilmesini teşvik eden “Eğitimde İnovasyon 2009 Fonu” kapsamında geçtiğimiz sene, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nden başvuruda bulunan 50 eğitim kurumu içinden dört Türk üniversitesinin her biri 100 bin ABD Doları değerindeki fonu ve bir Türk akademisyen de HP Laboratuvarları İnovasyon Araştırmaları Ödülü kazanmıştı. HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, bu dört üniversitede gerçekleştirilen eğitim projelerinin sonuçlarını görmek üzere üniversitelere ziyaretlerde bulundu.
Hedef eğitimli teknoloji uzmanları
Özellikle mühendislik ve bilgi teknolojileri alanında uzman yetiştirilmesini destekleyen HP Eğitimde Inovasyon Fonu, eğitim ve öğrenim deneyimini etkin bir teknoloji kullanımıyla harmanlayarak öğrencilerin akademik başarısını olumlu yönde etkiliyor ve sonuçta aranan nitelikte teknoloji profesyonellerinin yetişmesine katkıda bulunuyor.
2009 yılında projeleriyle fondan yararlanmaya hak kazanan; Boğaziçi üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi‘nin projeleri de bu hedef doğrultusunda akademisyenler tarafından tasarlanan etkin eğitim modellerini kapsıyor.
Eğitime her zaman önem veren ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle eğitime katkıda bulunan HP Türkiye, geleceğe ışık tutan bu vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği “Eğitimde İnovasyon 2009” fonu girişiminin katettiği mesafeyi, basın mensuplarıyla paylaştı.
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya; HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran ile Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Akın katıldı.
:: HP’nin bu projesini destekliyor musunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}