HTC, Apple Bizden Kopyaladı Dedi!
Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, 20 Ekim günü uzun bir zamandır beklenilen yeni nesil akıllı telefonu HTC One A9‘u tanıttı. iPhone 6 modeline benzerliği ile çok sert eleştiriler alan HTC One A9 için yöneltilen eleştirilere cevap ise HTC Kuzey Asya Başkanı Jack Tong tarafından verildi.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, 20 Ekim günü uzun bir zamandır beklenilen yeni nesil akıllı telefonu HTC One A9‘u tanıttı. iPhone 6 modeline benzerliği ile çok sert eleştiriler alan HTC One A9 için yöneltilen eleştirilere cevap ise HTC Kuzey Asya Başkanı Jack Tong tarafından verildi.
Apple Bizden Kopyaladı!
HTC Kuzey Asya Başkanı Jack Tong tarafından yapılan basın toplantısında One A9 modelinin tasarımının Apple’dan kopyalandığı iddiaları yalanlanırken Jong açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Herhangi bir şey kopyalamadık. 2013’te tamamı metal kasalı bir model çıkardık (Yani M7), Apple da bu modelin arka tarafındaki anten tasarımını kopyaladı.”
Sözlerine “One A9 ince ve önceki modellere göre daha hafif yapıda. Bu bir değişim ve evrimdir, kopyalama değildir.” diyerek devam eden HTC Kuzey Asya Başkanıi HTC’nin Apple’dan kopyalamadığını, aksine Apple’ın HTC’den kopyaladığını açıkça belirtmiş.

Android 6.0 Marshmallow ile gelen ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip olan HTC One A9, 5 inç büyüklüğünde Full HD bir ekrana sahip. Snapdragon 617 işlemci kullanan One A9, 2/3 GB RAM ve 16/32 GB dahili depolama seçeneklerine sahip.
13 Megapiksel çözünürlüğünde başarılı bir arka kameraya ev sahipliği yapan HTC One A9, ön tarafta ise Ultrapixel teknolojisini kullanıyor. Gücünü 2150 mAh bataryadan alan HTC One A9 7.2 mm kalınlığında ve 143 gram ağırlığında.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (90)
Djodjscoejxk ulan apple kaç yıldır aynı tasarımı kullanıyor gelipte senden mi çalcak dkshajxbesjx htcnin son çırpınışkarı
Elma bizden çaldı. Inanmazsan aha dayıya sor :)
Toplatamazlar!Aralarinda Patent Anlasmalari Mevcut!!
yuuuh ammada çalmış hee apple, sırf bu yüzden 6s almıycam. Nokia iyidir iyi
Yav kardesim ne htc ne aypon en iyisi lg c4 on numara 5 yildiz
En büyük APPLE ! başka büyük yok android keresteleri :D
Htc nin son çırpınışları...
Fasülye htc kendini nimetden sayıyor tek rakibi apple gibi davranıyor bu kafayla hatice nin evde kalmasına sebep isteyeni yok ama htc ye sorsanız talibi çok fiyatları da cabası
Başarılı bir kameraya ev sahipliği yapmak nedir ya.
Anten tasarımı Apple'a ait. Taiwan'lı üreticilerden araklayan HTC. Apple bu işin üzerine gitmiyor. Çünkü Tayvanla ilişkilerini bozmak istemiyor.