Bu yıl düzenlediği geliştirici konferansı ile dikkatleri üzerine çeken Huawei, kendisi için ürettiği ve adını Petal Search koyduğu arama motoru ile gündeme damgasını vurdu. Çinli şirkette üst düzey bir yönetici olarak görev alan Zhang Pingan, bu sistemi tanıtan kişi oldu.
Mobil cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanan bu sistemin ilk aşamada akıllı telefon kullanıcılarına hitap etmek üzere tasarlandığı belirtildi. Pingan; Petal Search’ün şu anda 170’den fazla ülkede kullanıldığını, 50’den fazla dile sahip olduğunu ve 20’den fazla sektörde faaliyet gösterdiğini açıkladı.
Huawei arama motoru ile sahnede: Petal Search
Google’ı devre dışı bırakmak isteyen Huawei, Petal Search’ü bu yılın haziran ayında kendisine ait olan uygulama mağazasına ekledi. App Gallery aracılığı ile indirilen bu yazılımın ekrana sunduğu arama sonuçları, Qwant gibi üçüncü parti kaynaklara aitti.
2013 yılından beri hizmet veren Qwant hem Avrupa’da hem de Rusya’da oldukça güçlü bir imaja sahip. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Çinli firma, Fransız arama motoru ile çalışmaktan son derece memnun kaldı.
Huawei Mobil Servisleri için hazırlanan hizmet motorları arasında şu sistemler yer alıyor: Ödeme sistemi, reklam hizmeti, tarama motoru, harita yazılımı ve arama motoru. Son olarak Huawei imzalı akıllı telefonlar için hazırlanan “Akıllı Arama” seçeneğinde 5 ana özellik mevcut:
Lokal arama: Rehberinizdeki kişileri ve telefonunuzda kayıtlı olan mesajları bulur.
Entegre arama: Haberler, videolar ve uygulamalar dahil olmak üzere bütün kategorilerde arama yapar.
Ağ araması: Arama motoru sonuçlarının Baidu tarafından ekrana yansıtılan sonuçlarla uyumlu olmasını sağlar ve yanlış bilginin önüne geçer.
Uygulama araması: Huawei tarafından üretilen akıllı telefonlar ile uyumlu bir şekilde çalışan uygulamaları tespit eder.
Müzik ve video araması: Huawei Video ve Huawei Müzik servislerini kullanarak video ve müzik araması yapar.
Huawei Mobil Servisleri için yazılım geliştiren kişi sayısı 1 yılda yüzde 98 oranında arttı ve bu sayı 910 bin kişiden 1 milyon 800 bin kişiye ulaştı. Bu servis ile bütünleşen (entegre olan) uygulamaların sayısı ise yüzde 123 oranında arttı ve bu sayı 43 binden 96 bine yükseldi.
Çin dışındaki kullanıcılar tarafından geliştirilen seçkin (premium) uygulamaların sayısı da 6 binden 73 bine fırladı. Sizce bu savaşı kim kazanacak? Yorumlarınızı ve tahminlerinizi bekliyoruz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}