Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Huawei Ascend Y200 Video İnceleme

Ana sayfa /

Huawei, geçtiğimiz yıl Ideos X5 modeli ile fiyat performans odaklı akıllı telefon arayanların beğenisini toplamıştı. Ülkemizde kendi adından ziyade başka firmalar için üretilen telefonlarla satış yapan Huawei, artık kendi markasını öne çıkarmaya başladı.

Daha önce incelediğimiz Huawei MediaPad 7, firmanın fiyat performans olarak oldukça başarılı ve ülkemizde satılan örneklerinden biri. O incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Huawei, herkesi akıllı telefon yapma sloganı ile 1000 lira altı seviyeye 3 yeni akıllı telefon duyurdu. İncelediğimiz Ascend Y200, firmanın ülkemizde sattığı en uygun fiyatlı çözüm olacak.

Reklam
Reklam

Ascend Y200, Turkcell T20‘nin gelişmiş özellikleri ile gelen bir versiyonu diyebiliriz. T20‘den dolayısı ile biraz daha pahalı fakat bu farkı hakettiğini düşünüyorum.

Qualcomm‘un 800 MHz hızında çalışan ARM Cortex A5 mimarili MSM7625A işlemcisini kullanan Ascend Y200, Adreno 200 grafik işlemcisine sahip. Telefonda ayrıca 256 MB RAM ve 512 MB ROM bulunuyor. MicroSD desteği ile arttırılabilir yapıdaki hafıza bulunsa da, dahili hafızanın az olması özellikle Android 4.0 kurulumunda kesinlikle sorun çıkartacak seviyede.

2.5 inçlik 480 x 320 piksel çözünürlüğündeki ekran, 3.2 mp sabit fokuslu kamera ve 1250 mAh’lık bataryanın kullanıldığı giriş seviyesi telefon ile ilgili daha fazla detayı hazırladığımız videoda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

#video_6276#

{pagebreak::2}

Huawei Ascend Y200 Dış Görünüşü:

Huawei Ascend Y200‘ün dış görünüşü neysem oyum diyor. Yani çok kaliteli ve üst segment telefonu hissi veren bir kasaya sahip değil. Zaten en uygun fiyatı sunmak için yarışılan bu segmentte de firmaların öyle bir kaygısı yok.

Cihazın güzel bir ayrıntısı arka kapak yapısı. Esnek plastiğin kullanıldığı arka kapak, kırılması zor bir yapıya sahip. Ayrıca tırtıklı yüzeyi elinizin terlediğinde telefonun kaymasını da engelliyor.

{pagebreak::3}

Huawei Ascend Y200 Kamera Performansı:

Huawei Ascend Y200‘de 3.2 megapiksel çözünürlüğünde sabit fokuslu bir kamera var. Bu kamera flaş desteğine de sahip değil. Işıklı ortamlarda ortalama fotoğraf çekebiliyor fakat yakın mesafede ve karanlık ortamlarda durum hiç iç açıcı değil.


{pagebreak::4}

Huawei Ascend Y200 Performans Testleri:

Huawei Ascend Y200‘de giriş seviyesi pek çok telefonda kullanılan Qualcomm MSM7625A işlemcisi kullanılıyor. Bu işlemci 1 GHz‘e kadar rahatlıkla çalışabiliyor fakat ülkemizde satılan modelde 800 MHz‘de çalıştırılıyor. Bu işlemci güç tüketimi açısından başarılı falan artık ARM Cortex A5 mimarisi pek yüksek bir performans vaad edemiyor. 

Adreno 200 GPU‘su ise düşük çözünürlükte 1-2 sene önceki 3D uygulamaları rahatlıkla oynatabilecek güçte. Üst seviye yeni 3D oyunları pek oynatacak güçte değil. 

256MB‘lık RAM miktarı da oyun performansını negatif yönde etkileyen bir faktör. WEB tarayıcısında da aynı anda 3 siteden fazla açtığınızda darboğaz yaşanabiliyor.

Smartbench 2011:

Akıllı telefonların hem oyun performansını hem de günlük kullanım performansını ölçen yazılım, Game ve Productivity olmak üzere iki farklı sonuç veriyor. Yüksek skor daha iyi.

{GRAPH::1313}

{pagebreak::5}

Huawei Ascend Y200 Performans Testleri -2:

Quadrant Standart:

Akıllı telefonların genel sistem performansını test eden, meşhur Android yazılımı. 2D, 3D modlarının yanında işlemcileri de etkili biçimde test ediyor. Bu testte de yüksek puan daha iyi.

{GRAPH::1311}

An3Dbench:

Genelde grafik ağırlıklı test programları, cihazların doğal çözünürlüklerinden etkileniyorlar. Ama An3Dbench, sabit çözünürlükte telefonları test ediyor. Bu testte de yüksek skor daha iyi.

{GRAPH::1314}

{pagebreak::6}

Huawei Ascend Y200 Performans Testleri -3:

Nenamark 2:

Android platformunun en meşhur grafik test programı. Bu programda telefonun doğal çözünürlüğü, skorları etkiliyor. Mesela Galaxy S2, 480 x 800px çözünürlüğü ile HD ekranlı telefonlardan daha avantajlı.

Bu testte çözünürlük düşük olmasına rağmen Adreno 200 GPU’su ve ARM Cortex A5 tabanlı işlemci sınıfta kalıyor. Elde edilen FPS, akıcılık barajından epey uzakta.

{GRAPH::1350}

AnTuTu Benchmark:

AnTuTu genel performansı ölçen bir program. Biz burada Custom benchmark yapıyoruz. SD ve IO testlerini yapmıyoruz.

{GRAPH::1351}

{pagebreak::7}

Huawei Ascend Y200 Teknik Özellikler, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

Boyutlar: 116.9 x 60.4mm x 11.7mm

Ağırlık: 120 gram

Fiyatı : 499 TL

Sonuç:

Huawei, Ascend Y200‘ü 499 TL‘den piyasaya sunuyor. Piyasada Android tabanlı bu fiyatlardaki akıllı telefonlar benzer özelliklere sahip. Açıkcası sizlere çok daha fazlasını sunmuyorlar. Videoda dediğim gibi bazen 499 TL bile zor birleşebiliyor. Daha fazla bütçeyi yükseltme imkanı bulamıyorsanız bu tarz modellerle yetinmeniz gerekiyor. Fakat biraz zorlayarak daha başarılı modeller alabilirsiniz.

Ürün kendince bir performans veriyor. İyi bir Android kullanıcısı, verimli bir şekilde kullanabilir. Mesela bu telefonun Avrupa versiyonunda işlemci 1 GHz hızında çalışıyor. Siz telefonu 1 GHz‘de çalıştırabilirsiniz. Eminim performansı az da olsa artacaktır.

İyi bir hafıza kartı ile beraber 1 sene önceki 3D oyunlar oynanır, telefona müzikler yüklenir ve bir sürü uygulamayla beraber kullanılabilir. 

Cihazın kulaklık çıkışı pek başarılı değil ama hoparlör çıkışı yüksek. Ekran parlaklığı da yeterli seviyede. Bu ücretlerdeki telefonlar maalesef daha fazlasını pek sunmuyor. Daha fazlasını istemek için bütçeyi biraz daha zorlamak gerekli.

Son olarak cihazın şarj performansından bahsedeceğim. 1 günü geçen pil süresi, Android tabanlı bir cihaz için sevindirici. Ayrıca şarj olma süresi de diğer modellere göre biraz daha hızlı.

:: Giriş seviyesi akıllı telefon mu, orta seviye normal cep telefonu mu daha mantıklı?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam