İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Huawei, Apple’ı bir kez daha geride bıraktı!

IDC, 2018 yılı ikinci çeyrek akıllı telefon sevkiyat rakamlarını açıkladı. Huawei'nin bir kez daha Apple'ı geride bıraktığı görülüyor!

Mehmet Ali Ertunç

Güncelleme: okunma

Huawei, Apple’ı bir kez daha geride bıraktı!

Huawei ve Apple arasındaki liderlik savaşı devam ediyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olma hedefi ile çalışmalarına devam eden Huawei’nin ilk hedefi, önümüzdeki yıl Apple’ı tahtından indirerek ikinci sıraya yerleşmek.

Şirket yetkilileri 2018 yılı için hedeflerinin 200 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmek olduğunu açıklamış, Huawei CEO’su Richard Yu ise şirketin 18 Temmuz itibariyle 100 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Yaptığı araştırmalar ile piyasanın nabzını sık sık yoklayan International Data Corporation (IDC) 2018 yılının ikinci çeyreği için ilk raporunu yayınladı. Raporda Huawei’nin, Apple’ı geride bırakarak adeta atağa kalkması dikkat çekiyor.

IDC 2018 yılı ikinci çeyrek telefon sevkiyat rakamlarını açıkladı!

IDC’nin verilerine göre ikinci çeyrekte toplam 342 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde gerçekleştirilen 348.2 milyonluk sevkiyat ile kıyasladığımızda, yüzde 1.8’lik bir düşüş yaşandığını görüyoruz.

Bunun yanı sıra yukarıda belirttiğimiz gibi, 54.3 milyon akıllı telefon sevkiyatı ile Huawei, 41.3 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştiren Apple’ı geride bıraktı. 2017 yılının ikinci yarısında, yani geçen yıl bu yarışın kazananı Apple olmuştu.

Huawei’nin sürekli büyümeye devam etmesi oldukça etkileyici. Analistler şirketin bilinmeyen pazarlara girmesinin ve alt markası Honor’un bu başarıda büyük bir payının olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Huawei P20 ve P20 Pro modelleri fiyat / performans konusunda kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı.

Listenin dördüncü ve beşinci sırasında Xiaomi ve Oppo yer alıyor. Geriye kalan 113.7 milyonluk sevkiyatı ise diğer akıllı telefon üreticileri oluşturuyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (41)

Teknoloji Dostu

Aydınlatıcı buldum. Yalnız arkadaşların affına sığınarak ı Phone kullanıcısıyım 5 yıldır tık demedi 5s Türkiye’ye ilk girenlerden şahsım adına şu an alacağım telefon abd menşeli olmayacak bu tekeli kırmalıyız diye düşünüyorum. Nokia 7 d plus a karar verdim tabi Samsung not 8 almazsam. YouTube dan durubility testlerini inceleyin derim saygılarımla iyi geceler

Teknoloji Dostu

Apple tek başına trilyon dolarlık şirket olmuş şüphesiz ne kadar büyük olduğunu kanıtlamış siz hayla patlama 💥 sorunuyla bir zamanlar gündeme gelmiş olan Huawei gibi bir karşılaştırıyorsunuz

Teknoloji Dostu

Apple yani ayfon dediğimiz marka amerika gibi tüm ulkeleri sömürmektedir,8 ,10 milyara telefon satan bu firmayı boykot ederek darbelemek lazım ,ne satiyon kardeşim alti ustu telefon yani soyguncu bunlar Amerika gibi kan emiyorlar

Teknoloji Dostu

İlk şişko çentiği iphone x yapmıştır

Kdryldz

Trilyon dolarlık şirket olmuş Apple, hala huawei ile kıyaslıyorsunuz. Pes

Teknoloji Dostu

Valla huwainin ucuz telefonları olduğu için çok sattı yoksa p20 satış rakamına bakın iPhone ise hep üst düzey alt segment orta ve üst segment diye yok hep üst olarak gidiyor normal ve plus olarak çeşidi var şuan şirket değeri birinci sırada 1 milyar dolarmı neydi

Okur

huawei varken apple ve samsung alınmaz. xiomia da zaten kalite fiyat oranı çok iyi. Apple geleceği yol. windows işletim sistemi gibi ios ta çökecek geleceğin yazılımı açık kaynal linuxden güç alan androiddir.

Okur

oppo f7 mükemmel

Can Avan

Tek modelle bu kadar satış yapmak gerçek bi başarıdır, Apple'ın maddi durumu da bunu kanıtlıyor zaten.

Teknoloji Dostu

Apple ID sattım yerine Huawei p20 Lite aldım çok memnunum Herkese tavsiye ederim

Daha fazla yorum (10 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam