Reklam
    Reklam
    Haberler

    Huawei, Çin’de Samsung’a karşı bir dava kazandı!

    Ezeli iki rakip teknoloji markası Huawei ve Samsung, Çin'de sürdürülen bir patent davası sonucunda karşı karşıya geldi!
    patent davası

    Huawei ve Samsung, Çin’de sürdürülen bir patent davası sonucunda karşı karşıya geldi! Huawei’in kazandığı bu dava bakalım Samsung‘a neler kaybettirecek?

    Çin’de Huawei ve Samsung arasındaki patent davası sonuçlandırıldı!

    Patent davaları, mobil endüstride yeni bir norm oldu gibi görünüyor. Zira her geçen gün yeni bir patent davası açılıyor veya sonlandırılıyor. Bu haberimizde bahsedeceğimiz davanın tarafları ise, ezeli iki rakip teknoloji markası Huawei ve Samsung.

    Reklam
    Reklam

    2016 yılında Huawei tarafından, Samsung‘un “çoklu kablosuz iletişim cihazı patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan dava, bugün sonlandırıldı. Dava sonucunda Huawei haklı bulundu ve Samsung‘un yüklü bir miktar para cezası ödemesine karar verildi.

    Bu para cezası söz konusu teknolojiyi kullanan her cihaz hesaba katılarak katlanarak arttırılacak. Samsung‘un cihazlarının kaçının bu teknolojiyi kullandığı bilinmemesine karşın, sırf Çin pazarı düşünüldüğünde bile ödenecek tutar çok büyük miktarda olacak gibi.

    Reklam
    Reklam

    :: Siz bu gelişme hakkında neler düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Garez Darktonk Song

      huawei kim ki? mahkemeyi satın almış aynı vatandaşı apple gibi…

      1. bülent

        hocam içtinmi sen!!??…huawai haklıysa kazanmıştır mahkemeyi neden alsın…birde huawai çin apple amerikalı….ne içdiysen bana da ver!

    2. mutlu

      garez kardeş şimdi apple amerikalı huawei çinli bunlar nasıl aynı vatandaş oldular hele anlat 😀

    3. Serhat

      Huawei yakın zamanda dünya devi olacak o zamn kim olduğunu anlarsın

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap