Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Huawei’den devrim niteliğinde delikli ekran!

    Huawei çentikli ekranları tarihe karıştırabilecek, delikli ekranlar üzerinde çalışıyor. İşte Huawei delikli ekran teknolojisinin ilk detayları!

    Bu yıl 200 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefleyen ve dün itibariyle 100 milyonluk kısımı tamamladığını açıklayan Huawei‘nin çentikli ekranı tarihe karıştırabilecek, delikli ekranlar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

    Huawei P20 ve Mate 20 gibi amiral gemisi modelleri ile kamera konusunda ciddi başarılara imza atan şirket, bu kez diğer üreticilerin bir adım önüne geçebilmek için delikli ekranlar geliştiriyor.

    Reklam
    Reklam

    Huawei delikli ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor!

    Kore kaynaklı yeni raporlarda, Huawei’nin çentiğin ve çerçevenin yer almadığı ekranlara sahip telefonlarda, kamera gibi bileşenleri küçük delikler içerisine yerleştirmeyi planladığı belirtiliyor. Böylece çerçeveler sıfıra yakın hale gelecek.

    Tabi, cevaplanması gereken birçok soru var. Örneğin, henüz uygulamalar çentikli ekranlara bile adapte olamamışken, ekrandaki boşluğa karşı davranacak?

    Reklam
    Reklam

    Essential Phone PH-1’de bulunan minik ekran çentiği buna yakın bir örnek. Ancak, ekrana üst kısım ile bağımsız bir delik koymak tasarımsal anlamda dikkat çekici olsa da, uygulamaların bunun için yeniden tasarlanması gerekiyor.

    Reklam
    Reklam

    Huawei’nin bu ekrana sadece birkaç modelinde yer vererek pazarlama amaçlı kullanabileceği güçlü ihtimaller arasında yer alıyor. Zira, yüksek ekran / kasa oranı, akıllı telefon üreticilerinin rekabat ettiği en önemli alanlardan birisi.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    9 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Parmak izi gibi kamera ve sensörleri de ekran altına gizleyebilirlerde muhteşem olur. Mesela ön kamera açıldığında ekranın o bölgesi saydamlaşabilir.

      1. Teknoloji Dostu

        kamera görünmesin ekranın altında olsun kamerayı açtığımız zaman o bölge şeffaf olsun ve kamera camın arkasından foto çeksin kamerayı kapattığımız zaman pixeller yeniden açılsın. Yazılımla yapılabilir bence

    2. Teknoloji Dostu

      Samsung veya Sharp olur vermeden yapmalari imkansız

    3. Anonim

      Böyle ekranmı olur ztn centik kotü iken irtada bi nokta gibi bırakmak dahada kötü olmuş

    4. Teknoloji Dostu

      Neden tam ekran yapmıyorlar! Yapılabilir ama maksat rekabeti artırmak mı yoksa kamerayı yada home tuşlarını gizleyemiyorşar mı?

    5. EmrAydın

      Tam ekran olan, kamera kalabalığı olmayan (oppo find x) ve ekrandan parmak izi okuyabilen telefon yapsınlar. Makul fiyattan koysunlar patlar gider…

    6. Teknoloji Dostu

      Sakın almayın arkadaşlar paranız çöpe gider servis anlayışı yok ilgilenen yok ne satıcı nede Huawei sahip cıkıyor tel elinizde patlıyor teller berbat illerinden bi ikisi iyi cıkıyor onunda size cıkma şansına kalmış bütün bozuk malları ülkemize yolluyorlar

      1. arşa

        Bence sen trolsün, rakip markalarda çalışıyor da olabilirsin ama söylediklerinin hiçbirisi doğru değil

    7. Teknoloji Dostu

      Teknoloji dostu kardeşim ben p9 eşim p9 lite aldık çok memnunuz ve eşim telefonu düşürüp ekranını kırdı 3 gün içinde tamir olup geldi başka marka telefonlarda kullanıp 20 günden fazla beklediğimiz oldu 3 gün içinde geri gönderen firma ilgisiz diyemem ben zaten 2 günü kargoda geçti telefon yani telefonu 1 günde teslim ettiler diyebilirim

    Diğer yorumları gör (8) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version