İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Huawei Hızla Büyümeye Devam Ediyor!

Akıllı telefon sektöründe en büyük üretici olarak Samsung ve Apple’ın ardından, Çinli teknoloji devi Huawei geliyor.

Mehmet Ali Ertunç

okunma

Huawei Hızla Büyümeye Devam Ediyor!

Akıllı telefon sektöründe en büyük üretici olarak Samsung ve Apple’ın ardından, Çinli teknoloji devi Huawei geliyor.

Özellikle geçtiğimiz yıl Google işbirliği ile Nexus 6P modelini satışa sunan ve hızlıca yükselişe geçen Huawei, açıkladığı finansal raporlar ile 2015 yılını oldukça iyi geçirdiğini kanıtladı.

Telefon sevkiyatlarında iki kata varan artış!

2015 yılında elde ettiği 5.7 milyar dolar kar ile yüzde 33 artış sağlayan Huawei, önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı hedeflediğinide belirtiyor.

16-04/02/huawei_official_19.jpg

Firmanın geçtiğimiz yıl elde ettiği gelir ise 60,9 milyar dolar seviyesine ulaşarak, yüzde 37 büyüme gösterdi. Ancak, yüksek Ar-Ge yatırımları vb. maliyetler nedeniyle Huawei’nin brüt kar marjı yüzde 44.2’den yüzde 41.7 seviyesine düştü.

Akıllı telefon sevkiyatını incelediğimizde ise firma, 2014 yılına göre yüzde 44 artış sağlanarak 108 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Apple, 231 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirirken Samsung, 319 milyon seviyesine ulaşmıştı.

:: Huawei’nin yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (29)

SDN Okuru

Huawei için çok iyi rakamlardan söz ediliyor,

SDN Okuru

Ne kullanıyorsun: huavey, ney ney:))

SDN Okuru

Mate 8 inceleme videosu yayinlar misiniz lutfen.

SDN Okuru

son 3 telefonum huawei ve çok memnunum cidden, huawei'den başka marka kullanmayı da düşünmüyorum ama kardeşim güncellemeler çok geç geliyor. 3 telefonumda da yaşadım bunu. samsung'u mu örnek alıyorlar napıyorlarsa.

SDN Okuru

Türkiyeye adam gibi pazarlama yapsalar tam olacak..

SDN Okuru

Belkide en çok satan teknolojik alettir...

SDN Okuru

bi tane cihaz yap iyi yap güncel tut çok satar Çok fazla bişey yok yani ama yapmıyorlar çünkü hep masraf bunlar aman kar marjımız düşer yönetim kurulu ne der falan filan vizyon küçükken işletme nasıl büyüsün

SDN Okuru

İyi yani napalım

SDN Okuru

GÜNCELLEMEYİDE HIZLANDIRSA SORUN KALMAYACAK (MATE 7)

SDN Okuru

Çarşamba görcez bakalım p 9 u nasıl bişey

Daha fazla yorum (12 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam