İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Akıllı Telefon

Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor!

Huawei yetkilisi yaptığı açıklamada, Android'e alternatif bir işletim sistemi geliştirdiklerini doğruladı. Huawei işletim sistemi ile alakalı bilinenler haberimizde!

Berk Demirci

Güncelleme:

Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor!

Son zamanlarda gelen söylentiler, Huawei‘nin kendi mobil işletim sistemini geliştirdiğini işaret ediyordu. Bugün Huawei Ürün Başkan Yardımcısı Bruce Lee, Weibo üzerinden bazı açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların doğru olduğunu belirten Lee, Android’e alternatif işletim sisteminin ‘geliştirilme aşamasında‘ olduğunu belirtti.  Huawei işletim sistemi ile alakalı bilinenler haberimizde!

Huawei işletim sistemi geliştirme kararı aldı!

Daha önce gelen sızıntılar, yeni işletim sisteminin ‘Kirin İşletim Sistemi, KirinOS‘ olarak adlandırılacağını iddia etmişti. Söz konusu işletim sistemi, yine iddialara göre yalnızca Huawei marka cihazlarda kullanılacak. Şimdilik biraz erken olsa da, Huawei’nin yeni işletim sistemi yaz aylarında karşımıza çıkabilir.

Lee yaptığı açıklamada, bu geliştirmenin şu an için yalnızca bir ‘b planı‘ olduğunu söyledi. Olası bir ambargoya karşı geliştirilen işletim sistemi, herhangi bir sorun yaşanmadığı sürece muhtemelen kenarda bekleyecek. Lee, şu an için Google ekosistemi ile çalışmayı tercih ettiklerini de ekledi.

huawei işletim sistemi

Huawei yazılım dışında donanımsal bazı bileşenlerini de kendisi üreten bir marka. Huawei şirketine bağlı olan HiSilicon, şirketin akıllı telefon ve tabletlerine yönelik işlemciler geliştiriyor. Son zamanlarda Kirin işlemcilerin, Snapdragon işlemcilerle bir yarış içinde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Huawei’nin son zamanlarda attığı adımlara bakarsak, şirketin tıpkı Google ve Apple gibi kendi ekosistemini oluşturmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak Android’in geniş desteğinin yanında, Huawei’nin kendi işletim sisteminin ne kadar başarılı olacağını tahmin etmek epey zor.

Haberde hata mı var?Düzeltme bildirin

Yorumlar (52)

HFGBeyGNDS

HONOR 8 A - KULLANIYORUM FAKAT, PLAY STORE DE GÜNCELLLEME FALAN YAPAMIYORUM NE YAPMALIYIM? YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Okur

ÇİN Yeni Süper Güç ABD Son Çırpınışları daha da hırçınlaşacak... Terör Destekçici ABD'ye iyi oluyor.

Teknoloji Dostu

Telefonum HUAWEI play store giremiyorum

Okur

Olası ambargo an itibariyle geldi!!! Eee Hani B Planı ? Acıyorum Huawei'e verdiğim paralara ( daha 7 ay taksiti var ) ne vardı sanki ios'tan vaz geçecek! Android'de bir tane elle tutulur stabil, reklamsız, kaliteli program göremedim henüz... İos'ta örnek: Garageband'da Albüm niteliğinde kaliteli ses kayıtları alabiliyorken, Huawei'de (tüm android telefonlarda aslında) Ses işleme konusunda hiç bir program kaliteli ve stabil işler çıkartamıyor kaldıki ses, video edit konusunda Android'te zaten elle tutulur bir program yok! Mate20lite'ı herkes öve öve bitiremiyor 5 aydır kullanıyorum fakat ne kamera, video kalitesi ne de diğer konularda maalesef başarılı değil. yani bana hepsi aynıymış gibi geliyor Android telefonların... İos'ta böyle birşey yok telefon sana ''bunumu demek istediniz!!' gibi saçma şeyler sorup seni oyalamıyor.. ne yapmak istiyorsan onu yapıyorsun kısaca. Apple'dan vaz geçtiğim ilk 3 5 gün mutluydum, taa ki Bir müzisyen olarak şu Mate20 lite'de hiçbir işimi yapamayana kadar! Amerika Huawei'yi bitirmiştir net

Teknoloji Dostu

Fiyatları... NekadArolurbilgivarmı

Teknoloji Dostu

Nokia'ya sorsunlar, onlar iyi bilirler...

Teknoloji Dostu

Linux çalıştırırlar bence. Üzerine de bir arayüz olduda bitti maşallah 🧿

Okur

Huawei işletim sistemi geliştirecekse, öncelikle linux çekirdeğini kullanmaması, sıfırdan bir işletim sistemi ortaya çıkarması lazım. Yoksa, android'de olan sorunlar bu işletim sisteminde de çıkmaya devam eder. Örnek verecek olursak; 512 mb ramlı bir iphone stabil çalışa biliyorken, 1 gb ram'a sahip olan androidli telefon sürekli donma, kasma yaşıyor. Sık sık güncellemelerle her ne kadar bu sorunu çözmeye çalışsalar da her telefon güncelleme alamadığından veya alsa bile sorunlar çözülemediğinden, bu sorunlar sürekli tekrar ediyor.

Teknoloji Dostu

Apple işlemciyle entegreli yazılım yapıyor o yüzden sıkıntı yok ama android açık kaynak kodlu işletim sistemi olduğunda ve farklı işlemcilerle çalışabildiğinden ayrıca android uygulama kodları yazılırken yazılımsal arka açık kapı sorunları getiriyor şarjın çabuk bitmesi uygulama çakışması vs.

Teknoloji Dostu

Huawei Çöp oğlu çöp

Okur

çöp dediğin huawei bugün ABD teknolojisini geçtiği için ambargo altında.

Okur

yürü be gral

Okur

Çindeki Yazılımcı sayısı ABD nüfusundan fazla, 1 gecede oturup yazarlar .. ABD Doların ve Kendi şirketlerinin sonunu hızlandırdı. HUAWEİ yeni yazılımı ile çıkacak ilk telefona ÖN SİPARİŞ vermezsem namerdim.

Teknoloji Dostu

Herkes atıp tutmuş huaweiye. Adamlar oladı bi duruma karsi gelistiriyor.

Daha fazla yorum (36 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam