Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Huawei Mate 20 performans testi ortaya çıktı!

    Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 20 performans testinde. İşte Kirin 980'den güç alan akıllı telefonun Geekbench skoru!
    Huawei Mate 20 performans testi ortaya çıktı!

    Huawei’nin yeni amiral gemileri Mate 20 ve Mate 20 Pro‘yu tanıtmasına yaklaşık iki hafta ( 16 Ekim – Londra ) gibi bir süre kaldı. Tasarımı ve teknik özellikleri büyük oranda ortaya çıkan Mate 20 bu kez performans testinde karşımıza çıktı.

    7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Kirin 980‘den güç alan Mate 20 serisinin, yeni iPhone modelleri karşısında nasıl bir performans sergileyeceği çok merak ediliyor. Cihaz LYA-L29 model numarası ile Geekbench testine dahil oldu.

    Reklam
    Reklam

    Huawei Mate 20 performans testinde!

    Android Pie ile çalışan akıllı telefon tek çekirdek testinden 3390, çoklu çekirdek testinden 10318 puan alıyor. Çoklu çekirdek skoru ile Android rakiplerinin tamamını geride bırakırken, 11472 puan alan iPhone XS’in gerisinde kalıyor.

    Kirin 980’in AnTuTu sonuçlarında da benzer şekilde Android işletim sistemi ile çalışan rakiplerini geride bıraktığı görülüyor. Ancak, performans konusunda Apple A12 Bionic’in gerisinde kalacağını söylememiz yanlış olmayacaktır.

    Reklam
    Reklam

    Huawei, Kirin 980’in Snapdragon 845 ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 33 daha az güç tükettiğini ve yüzde 20 daha performanslı olduğunu iddia ediyor.

    6.9 milyar transitöre ( Kirin 970’den iki kat fazla ) ev sahipliği yapan ve 5G teknolojisine hazır olduğu belirtilen Kirin 980, bir ilke imza atarak sahip olduğu Cat 21 LTE modem sayesinde 1.4 Gbps’a kadar indirme hızı sunuyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. Emre

      Sözde XS ve XS max modelini geride bırakacaktı? Hepsi kuyruklu yalan…

    2. Anonim

      Yine hile çıkar bence

    3. Anonim

      bir bilgisayar mühendisi kardeşiniz olarak; iphone işlemcilerinin tek çekirdek performansına hayranım.
      yine de bir işlemcinin top performansının genel performansı direkt etkileyeceğini sanmıyorum.
      işlemcinin stabilitesi ısınma değerleri , pil harcaması en az performans kadar önemlidir.
      ısınan işlemci hızlı şekilde performans kaybeder mesela. ya da aynı işte daha fazla pil gücü harcayan işlemci işimize gelmezdi.
      şuanki çipsetlerin npu (neural process unit- nöral işlem birimi) diğer bir ses tanıma, görüntü algılama, yüz algılama, nesne ayırt etme, artırılmış gerçeklik, sesli asistan, karar verme optimizasyon, makine öğrenme gibi yapay zeka işlemlerini normal cpu ya göre çok daha hızlı işlem yapabilmesi önemli bir özellik.
      tabiki bu işlemcilerin yazılımcıların yapay zekada kolay şekilde yazılım yapabilmesine imkan tanıyan keras, coffee, tensorflow gibi platformları desteklemesi gerekir. bu çatılar (frameworklar) desteklenirse mükemmel çalışan uygulamarla market zenginleşir.

    4. Teknoloji Dostu

      Birakta gerisinde olsun 15 milyarlık telefondan

    5. mapavrili

      Artık bu AnTuTu Felan boş geliyor bana, pili iyi olsun, kamerası güzel çeksin bana yetiyor. Bir telefonda en son baktığım şey bu performans testleri. Zaten orta seviye bir telefonla üst seviye bir telefon arasında günlük kullanımda sadece kamera farkı kaldı.

    6. Anonim

      Çin malı ne kadar güvenli bunu bilmek imkansız, tüm ürünler güvenlik açısından bence güvensiz! yerli yazılım ve üretim olmadan tüm özel bilgilerimiz ABD yada Çinli şirketlerin elinde performanslı olsa ne olacak kişisel güvenlik olmadan

    7. Anonim

      diger huawei telefonlarında oldugu gibi bundada hile yapıp insanları kandırdık demesinler sonra … 🙂

    8. Anonim

      p20 pro 7bin tl olduktan sonra bu da muhtemelen 10bin tl olacaktır.. yani türkiyede buna kimse para vermez..

      1. Teknoloji Dostu

        Abi telefonun fiyatı artmıyor dolar kuru artıyor

    9. Teknoloji Dostu

      1.80 GHz işlemci yazıyor motor boşta iken böyle sonuç

    10. Ali

      Hani gececekti iosu noldu

    11. Teknoloji Dostu

      Abi bu nee böyle, GSM arenada bakıyorum telefon fiyatlarına 650 dolar 750 dolar ülkemize geliyor 6,500 -7,500 TL. Niye 10 kati fiyata alıyoruz. Neden herşey zam üstüne zam. Kimsede çıkıp birşey de diyemiyor. Yok yurt dışından kacak getir ülkede kayıt için IMEI fiyatları 350 iken 1000 TL ye çıkar. La ne yapacak bu insanlar. Neyin derdindesinjz. Ülke olarak uretmiyoruz ki dışa bagimliyiz arkadaş dışa . bu boyle gitmez. Cari açıkla batarız.

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap