Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Huawei, Google Haritalar’a alternatif buldu iddiası

    Kendi işletim sistemini duyuran Huawei, Google servislere alternatif oluşturabilmek için çalışmalara başladı. Bazı kaynaklar Huawei TomTom anlaşmasının sağlandığını iddia ediyor.

    Huawei, Amerika ve Çin arasındaki ticari sorunlardan etkilenmişti. Amerika boykotundan sonra kendi işletim sistemini duyuran şirketin Google Haritalar alternatifi için anlaşma sağladığı iddia ediliyor.

    Huawei TomTom ile anlaştı iddiası!

    Android cihazlar genelde birincil harita uygulaması olarak Google Haritalar’ı sunuyor, ancak Huawei’nin Amerika boykotu sonrasında alternatif arayışı başlamıştı. Harmony OS hamlesinden sonra harita uygulaması konusunda da adım atan şirket, iddialara göre TomTom ile anlaşma sağladı.

    Reklam
    Reklam

    Huawei TomTom ortaklığının en büyük sebeplerinden biri gerçek zamanlı trafik bilgilerine erişebilme imkanı. Bazı firmalar OpenStreetMap gibi alternatiflere yöneliyor ancak ne yazık ki TomTom veya Google Haritalar kadar detaylı erişim imkanı sağlanamıyor.

    Hollanda merkezli TomTom şirketinin sözcüsü anlaşmanın birkaç ay önce tamamlandığını belirtti. Anlaşma şartlarıyla ilgili herhangi bir detay vermeyen sözcü, şirketlerin yakın zamanda bu ortaklığı duyurabileceğini açıkladı.

    Reklam
    Reklam

    Bu yıl Harmony OS işletim sisteminin son kullanıcıyla buluşturulması bekleniyor. Google servislerinin alternatifleriyle kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanan şirketin kullanacağı servislerle ilgili açıklama yapmaması bazı kişiler tarafından olumsuz karşılanıyor.

    Google servislerinin biri biriyle uyumu ve senkronizasyonu çoğu ekosistemin ötesinde. Bu yüzden Huawei’nin bu ekosisteme rakip olabilmesi için daha fazla mesai harcaması gerekiyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Anonim

      Here maps te gayet stabil çalışıyor deneyebilirsiniz

    2. Teknoloji Dostu

      Arkadaşım harmonyosu telefonlarda kullanmayacaklar artık düzgün haber yapın

    3. Teknoloji Dostu

      Google un tekeli kırılması için bence çok büyük fırsat. Huawei kartlarını doğru oynarsa bu piyasada 3. Büyük aktör olur.

    4. Teknoloji Dostu

      TomTom türkiye için zayıftı adres bulmada here maps ise çok hantal.

    5. Anonim

      Apple ile ortaklığı gitse güzel olurdu ama maalesef oda amerikan şirketi

    6. Anonim

      Yandex navigasyonda ve haritalar da kullanılabilir bence gayet yetiyor hatta

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap