Hyperloop ulaşım bölümü 12 Mayıs’ta tam bir sistem testini tamamlamıştı ve geliştiricilerine göre başarıyla sonuçlandı. Hyperloop One, kargo ve insan taşımacılığını süpersonik hızda gerçekleştirmek için elektromanyetik gücü ve mag-lev teknolojisini kullandığı yapılan açıklamalar ile belirtilmişti.
Hyperloop ne kadar hızlı?
Bir yıl önce, Hyperloop One‘ın kızak tipi bir cihaz içeren konsept tasarımının gösterisi yayınlanmıştı. Ancak bu kez yetkililer tam ölçekli test ile karşımıza çıktı.
Yapılan bu testin ilk aşamasında, Hyperloop One, parkurun üzerinde manyetik kaldırmayı 5.6 saniye hızlandırmak için kullanıldı. Bu süre çok uzun gibi gözükmeyebilir ancak bu sürede 70 MPH (saatte 112 Km) gibi bir hıza ulaşması oldukça hızlı bir taşımacılığın bizi beklendiğini göstermektedir.
Nevada’daki test parkurunda 70 MPH (saatte 112 Km) hıza ulaşan Hyperloop One’ın sonradan dizayn edilen yeni bölmesinin görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.
Yaklaşık 9 metre uzunluğunda olan Hyperloop, yapısında alüminyum ve karbon fiber bulundurduğu da belirtildi. Testlerden başarılı sonuçlar alan ve daha fazla hıza ihtiyaç duyduklarını belirten yetkililer, 250 MPH (saatte 400 Km) sınırına ulaşmayı planladıkları sonraki test aşamasına geçmeyi planlıyorlar.
Yetkiler ise uçakları hız konusunda geçerek, 700 MPH (saatte 1126 Km) gibi dudak uçuklatan bir hıza ulaşmayı hedefliyorlar. Bakalım, yetkililer bu projede başarılı olabilecekler mi? Hep beraber göreceğiz.
:: Hyperloop hakkında ne düşünüyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}