İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

IBM, DNA’dan Çip Üretti!

Bilgisayar dünyasının dev ismi IBM, akıl almaz bir buluş daha gerçekleştirdi. IBM adına çalışan bilim adamları, DNA moleküllerini temel alarak bir devre oluşturdu ve bunu daha güçlü bilgisayar çipleri üretimine kullanacaklarını açıkladı.

Akhun Aktosun

okunma

IBM, DNA’dan Çip Üretti!

Bilgisayar dünyasının dev ismi IBM, akıl almaz bir buluş daha gerçekleştirdi. IBM adına çalışan bilim adamları, DNA moleküllerini temel alarak bir devre oluşturdu ve bunu daha güçlü bilgisayar çipleri üretimine kullanacaklarını açıkladı. Çipleri inşaat halinde birer bina olarak düşünürsek, bu inşaatın en temel parçalarını oluşturan tuğlalar, IBM’in geliştirdiği DNA dokuları olacak.

 

Bu dokular, çipin yüzeyini oluşturacak ve bir nevi nanotüp ve nanoparçacık ağı oluşturacak. Bu nanotüpler de veri iletimini sağlayacak. Böylece temelinde DNA yatan sistem, bir bilgisayar çipi haline getirilecek. IBM’in DNA temeline dayanan buluşunun ardından ne gibi yenilikler bizleri bekliyor zamanla göreceğiz. Biyolojik bilgisayarlar için bir adım daha yakınız artık.

:: Bu buluş için ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.