Mobil aygıtları daha kullanışlı hale getirecek yazılım, iletişim kurulmasını ve bilgiye ulaşılmasını kolaylaştıracak (Teşekkür Borçlu Olduğumuz Teknolojiler).
Özellikle 70 yaş ve üstündekiler göz önüne alınarak geliştirilen yeni yazılım; cep telefonlarında bulunan küçük tuşlar, okunaklı olmayan ekranlar, karmaşık tuş işlevleri gibi zorlukları ortadan kaldıracak.
Tokyo ve Hindistan Bu Projeye Ortak
İşbirliği, dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip olan Japonya’da (Tokyo Üniversitesi) ses, görüntü, simgeler ve metin gibi yöntemlerden hangisinin yaşlılar için mobil aygıt kullanımını kolaylaştıracağını tanımlamaya odaklanacak.
Hindistan’daki IBM Research ekibi ile Hindistan Ulusal Tasarım Enstitüsü, okuryazar olmayan ve okuma becerisi sınırlı nüfusun mobil aygıtlar aracılığıyla iletişim kurabilmesi ve bilgiye ulaşabilmesi için, iletişim gereksinimlerini ve tercihlerini tanımlayacak.
Daha detaylı bilgi için tıklayın
Bu araştırma; IBM’in Hindistan’da geliştirdiği okuryazar olmayan veya okuma becerisi sınırlı kişilerle görme engellilerin bilgiye erişmesine, paylaşmasına, ticari işlemler yapmasına, mobil aygıtları kullanarak sosyal paylaşım ağları oluşturmasına imkan tanıyan “Konuşan Web” sistemine yönelik çalışmaların devamını oluşturuyor (IBM, Çevreci Plastik İzinde).
:: IBM engelleri kaldıracağını düşünüyor musunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}