Modern insan internete o kadar alıştı ki, geçmişi düşündüğü zaman bu teknoloji olmadan nasıl yaşadığını bile hatırlayamıyor. Geleceğin haberleşme, devlet işlerini halletme ve sosyal yaşam platformunun internet olacağı şimdiden kesin.
Gezdik Gördük Yazdık
Hergün artan site sayısı nedeniyle bu dev denizde yolunuzu bulmak oldukça zor. Aradığınız konuda alıştığınız siteler dışında neler yapacağınıza bakacağnız başka siteler olsun istemez misiniz?
Haftanın web siteleri yine ilginç adresleri biraraya getirdi.
{pagebreak::Bilgisayar Başından Spora }
Bilgisayar Başından Spora
İşi ve eğlencesi bilgisayar olan kişilerin kilo problemleri sık sık sağlık programlarında ortaya çıkar. Ancak teknolojiyi kullanıp spor da yapabilirsiniz.
Bu site, futbol oynamak isteyen insanları biraraya getiriyor. Takımı olan ve rakip arayan ya da takım bulamayan kişiler site üzerinden tanışabiliyor.
{pagebreak::İstanbul’a Bir de Böyle Bakın}
İstanbul’a Bir de Böyle Bakın
Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul, birçok devlete başkentlik yaptı. Roma ve Türk kültürünün birleştiği bu şehiri aslında ne kadar iyi biliyorsunuz?
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi‘nin hazırladığı bu harita sayesinde şehirdeki tüm tarihi eserleri ve mekanları görebilirsiniz.
{pagebreak::Google Goggles’e Rakip Site}
Google Goggles’e Rakip Site
Google’ın geçtiğimiz yıllarda yayınladığı Goggles adlı hizmeti sayesinde kullanıcılar sadece kelime değil resim de aratabiliyor.
Tineye.com adlı site ise bu hizmete rakip bir resim arama sistemine sahip. Siteye bilgisayarınızdan ya da başka bir linkteki fotoğrafı yüklüyorsunuz o da ilgili arama sonuçalrını karşınıza getiriyor.
{pagebreak::Fotoğrafların Gizli Dünyası}
Fotoğrafların Gizli Dünyası
İnternetten bulduğunuz ya da çektiğiniz fotoğrafların arkasında gizli bir dünya olduğunu biliyor muydunuz? Bu fotoğrafların kodları onların hikayesini gizliyor.
Regex.info adlı site sayesinde onların arkasındaki gizli gerçeği tablolar halinde görebilirsiniz.
{pagebreak::MEB’ten Yazarlık Eğitimi }
MEB’ten Yazarlık Eğitimi
Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinde zaman zaman ilginç projelerle halk eğitim bölümleri açıyor. Bu eğitim bölümlerinden biriyse meraklı çocuklara nasıl yazar olacağını eğitmeyi hedeflemiş.
http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/index.html
Site üzerinden farklı program kullanımlarını ve yazar olamak için gerekli kriterleri öğrenebiliyorsunuz.
:: Bu sitelerden en çok hangisi işinize yarayacak?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}