Her zaman iyilerden bahsedecek değiliz ya, bugün de gelmiş geçmiş en kötü 10 Türk filmi listesini inceliyor olacağız. Bildiğiniz gibi IMDb’deki bu listeler kullanıcıların verdikleri oylarla oluşturuluyor. Yani aslında tam olarak adil bir sistem olmasa da genel olarak baktığımızda zaten çok kötü filmler olduğunu görüyoruz.
Tabi şöyle de bir durum yok değil; internette çok sevilmeyen insanlara karşı karalama kampanyaları oluşturulup bazı filmlere yüzlerce kişi tarafından -izlese de izlemese de- en düşük puan verilebiliyor. Listemizde öyle Türk filmleri var ki, “bu film nasıl bu listeye girmiş” diyeceksiniz. Karşınızda IMDb’ye göre gelmiş geçmiş en kötü 10 Türk filmi son haliyle sizlerle.
IMDb’ye göre gelmiş geçmiş en kötü 10 Türk filmi
10- Avanak Kuzenler (2008) / IMDb Puanı: 2.4
Avanak Kuzenler, yönetmenliğini Oğuzhan Tercan’in üstlendiği Alp Kırşan, Yağmur Atacan, Paşhan Yılmazel, Fatma Toptaş ve Özlem Savaş’ın başrollerini paylaştığı Türk filmidir. Türkiye’de Avanak Kuzenler filmini yaklaşık 400 bin kişi seyretmiştir.
9- Pak Panter (2010) / IMDb Puanı: 2.4
Bağımsız Devletler Topluluğu’nun soğuk baş ülkesi Rusya, enerji bakanımızın kaçırıldığı ve “konuk edildiği” bir memlekettir. Bu vazife riskli bir vazifedir ve bakan kurtarılmak zorundadır. Bunun için ülkemizin özel laboratuvar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli ajanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu, istihbaratın başı Fahrettin Bey’e başvurur. Fahrettin Bey, bu milli vazifeyi SPP ve PP7 adlı iki saf casusa verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan’a inerler ve olaylar karmaşık bir hale gelir.
8- Kayhan (2018) / IMDb Puanı: 2.1
Kayhan, Togan Gökbakar’ın yönettiği ve senaryosunu Şahan Gökbakar ile birlikte yazdığı Türk komedi filmidir. Şahan Gökbakar’ın Kime Diyorum adlı televizyon programında canlandırdığı Kayhan karakterinin sinema uyarlamasıdır. Recep İvedik filmiyle adını geniş kitlelere duyuran Gökbakar, bu filmiyle çok da sevilemedi.
7- Avrupalı (2007) / IMDb Puanı: 2
Avrupalı’da, bir Türk ailesi ile Yunan ailesi arasında yaşanan, yasa dışı ve duygusal ilişkiler üzerinden, Türkiye’nin Avrupalılık macerası işleniyor. Filmimiz bir Türk ailesi ile Yunan ailesi arasında yaşanan, yasa dışı ve duygusal ilişkiler ışığında Türkiye’nin Avrupalılık macerasını işliyor. Film boyunca adını Avrupalı olarak bildiğimiz kişinin, bir Türk kızı ile Yunan kızı arasında kalışını izliyoruz. Diğer yandan da Avrupalı karakterinin yaşadığı olaylar üzerinden Türkiye’nin ve Türk halkının sorunlarının ele alınışına şahit oluyoruz.
6- Çılgın Dersane Kampta (2008) / IMDb Puanı: 2
Çılgın Dersane Kampta filminde üniversiteye giriş sınavlarına çok az bir süre kala bunalan öğrencilerin komedi dolu yaz hikayeleri anlatılıyor. Öğrenciler sınav stresinden uzaklaşmak amacıyla doğa cenneti bir yerde sınav öncesi 15 günlük bir kamp sürecine girmişlerdir. Serinin diğer filmlerine göre sönük kalmış ve listeye 6 numaradan giriş yapmıştır.
5- Çılgın Dersane (2007) / IMDb Puanı: 1.9
Hadi (Cüneyt Arkın) İstanbul Özlem Dersanesi’nin sahibidir. Torunu Özlem (Tuba Ünsal) ile beraber iflas eden dersanelerinin kurtuluşunu öğrencilere promosyon olarak tatil hediye etmekte bulurlar. Ancak dersanenin iflastan kurtuluşu için bu tatil promosyonu da yeterli olmayacaktır. Kadrosunda usta isimleri barındıran bu Türk filmi de, kadrosunun gücüne rağmen Kampta filminin hemen önüne yerleşti.
4- Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu (2006) / IMDb Puanı: 1.7
Dünyayı kurtaran adam Cüneyt Arkın’ın oğlu rolünde Mehmet Ali Erbil’in yer aldığı film, uzay boşluğunda yitip giden Türk astronotu Gökmen’in kurtuluş hikayesini anlatıyor. Öte yandan, film bin 550 sahne olarak çekilirken, 90 sahnesinin tamamı bilgisayar ortamında sanal olarak yaratılmıştır.
3- Emret Komutanım: Şah Mat (2007) / IMDb Puanı: 1.6
Çok sevilen Emret Komutanım dizisinin sona ermesinin ardından çekilen Emret Komutanım: Şah Mat, dizide elde ettiği başarıyı beyaz perdede gösteremedi.
Film konusu ise; her yıl Mayıs ayı askerlik kurumu içinde hayırlı bir işe vesile olmaktadır. Sakatlar Haftası kapsamında, bir grup “özel durumdaki yurttaşımız” yani zihinsel engelli vatandaşlar, 56. Piyade Alayı Karargah Destek Bölüğü’ne, bir günlük askerlik yapmak için gelmektedir. Film boyunca bölüğe katılan vatandaşlarımızın bir günü anlatılmaktadır.
2 (2)- Neşeli Gençlik (2007) / IMDb Puanı: 1.4
Neşeli Gençlik filmi cinsellikle tanışmaya başlayan bir gencin başından geçen olayları anlatıyor. Plan devam ederken oynanan maçlar, verilen partiler, revü kızları, hocalarla olan ilişkiler, kavgalar ve komik, erotik olaylar süresince gençler eğlencenin sınırlarını zorlayacaklardır.
Film temelde Amerikan Pastası‘nın konusunu andırsa da tabi ki o başarıyı yakalayamamış, zirve koltuğuna oturmaya en güçlü ikinci aday olmuştur.
2 (1)- 18’ler Takımı (2007) / IMDb Puanı: 1.4
Her Türk gencinin en büyük kabusu üniversiteyi kazanamadan direkt askerlik vazifesine başlamaktır. İşte bizim şu dört kahramanımız da, liseden mezun olduktan sonra ÖSYM tezgahından geçmiş ancak sınavı kazanamamış olan ve her gün askere çağrılma kabusu ile yatıp kalkan yakın arkadaşlardır. Her yeni gün hayatla ilgili kaygılarını biraz daha büyüterek devam eder. Kendilerine 18’ler Takımı adını veren bu dört kafadar, her ne olursa olsun sınavı kazanmayı kendilerine amaç edinmişken bir gün Deren isminde, oldukça ilginç ve gizemli bir kızla tanışırlar ve olaylar akıl almaz noktalara gelir.
Neşeli Gençlik’ten sonra 18’ler Takımı ile vizyona girmeye hazırlanan yönetmen Mesut Taner, her iki filmde de gençlerin odakta olduğu yapımlara imza atmıştır. Ancak en kötü ilk 10 Türk filmi listesinde ilk üçte bulunmaktan kaçamamıştır.
1(1)- Kod Adı: K.O.Z. (2015) / IMDb Puanı: 1.3
Celal Çimen’in yönettiği filmin yapımcılığını Parantez Yapım adına Uğur Yalçınkaya ve Kazım Albayrak üstlenmiştir. Kod Adı: K.O.Z filminin çekimleri İstanbul, Kocaeli ve Kartepe’de gerçekleştirilmiştir. Film IMDb sıralamasında 10 üzerinden 1,3 puan almıştır ve 2017’ye kadar sinema tarihinin gelmiş geçmiş en kötü filmiseçilmişti.
Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan Kod Adı: K.O.Z. filmi, devlet içinde devlet kurmak isteyenlerin ve arkalarındaki güç odaklarının deşifre edildiği bir hikayeyi anlatıyor.
BONUS: Cumali Ceber: Allah Seni Alsın (2017) / IMDb Puanı: 1.0
Cumali Ceber, 4 Ağustos 2017’de vizyona giren, Halil Söyletmez’in oynadığı sinema filmidir. Cumali Ceber karakterinin sosyal medyada sevilmesi üzerine çekilmiştir. Filmin senaristi Cihan Berk Berkeban’dır. Yönetmenliği ise Gökhan Gök üstlenmiştir.
Film emekliliğine bir gün kala işinden olan Cumali Ceber’in hikayesini anlatıyor. Film, topluluk oyları sonucunda Kod Adı: K.O.Z. filminin rekorunu ekarte ederek 1.0 puanla IMDb’nin en kötü filmi seçilmiştir.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}