Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

İngiltere’den Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e hapis şoku!

Ana sayfa / Sosyal Medya

İngiltere hükümeti tarafından tasarlanan yeni sosyal medya yasası kapsamında sosyal medya yöneticileri tehdit altında. Birleşik Krallık’ta uygulanmaya başlayacak olan Çevrim İçi Güvenlik Yasasına uymayan şirket yöneticileri iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Avrupa ülkesi, sosyal medya platformlarının işlettiği gizli verileri kontrol etmek istiyor. Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın sahibi olduğu Meta, ve doğal olarak CEO Mark Zuckerberg, İngiltere tarafından uygulanacak yeni yasanın kurbanı olabilir.

Rusya, Facebook-Instagram’ı yasakladı: Meta’yı örgüt ilan etti!

Rusya, Facebook ve Instagram için son hamlesini yaptı. Meta'nın nefret söylemine izin verdiğini belirten Rusya, resmen yasakladı.

İngiltere sosyal medya yasası ile yöneticileri tehdit ediyor

Birleşik Krallık Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nadine Dorries, ülkede uygulanacak yeni Çevrim İçi Güvenlik Yasası’nın detaylarını ele aldı. Yasaya göre; Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal ağların algoritması ve kullanıcıların nasıl hedeflendiği açıklanmak zorunda.

Ülkede faaliyet gösteren ancak yasa tasarısına uymayan teknoloji şirketlerine ağır yaptırımlar uygulanacak. Yaptırımlar arasında yöneticiler için iki yıl hapis veya para cezasına varan cezai sorumluluk bulunuyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve diğer sosyal medya yöneticilerine dair kesin konuşan Bakan Dorries, yasaya uyulmadığı takdirde hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

“Bu yasa tasarısı, sosyal medya platformlarına ait algoritmaları düzenleyicimize sunmaya zorlayacak, böylece zararın nerede olduğunu tespit edip bu platformlardan hesap sorabileceğiz.”

Ancak Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği (NSPCC) görevlisi Andy Burrows ise yasanın yeterli olmadığına inanıyor. Burrows, çocukları kullanan platformları kontrol altına alabilecek bir güç olmamasından şikayet ederek, yöneticilerin kişisel olarak sorumlu olmayacaklarını söyledi.

Birleşik Krallık’ta tartışmalara yol açan Çevrim İçi Güvenlik Yasası kabul edilirse, internetteki içeriklere erişmek de zorlaşacak. Örneğin, cinsel içerikli sitelere yaş kısıtlaması getirmek için bu sitelere girişte kimlik bilgisi istenecek. Fakat binlerce İngiltere vatandaşı bunun “mahremiyeti istila edeceğine” inanıyor.

Peki ya siz İngiltere tarafından tasarlanan yeni sosyal medya yasası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Ekleyin