İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Sosyal Medya

Yuva yıkan Instagram özelliği nasıl kapatılır?

Bu ayrıntılı makalemizde, Instagram platformundaki konum paylaşma özelliğinin nasıl kapatıldığını anlatacağız.

Alperen Esin

Güncelleme: okunma

Yuva yıkan Instagram özelliği nasıl kapatılır?

Instagram, kullanıcıların güvenlik ve gizlilik algısını sarsabilecek yeni bir özellikle yeniden gündeme geldi. Platformun devreye aldığı Arkadaş Haritası özelliği, kullanıcıların konum bilgilerini doğrudan harita üzerinden görünür hale getiriyor.

Adım adım Instagram konum paylaşma özelliğini kapatıyoruz

Bu özellikle birlikte, kullanıcılar hem kendi bulundukları yerleri hem de arkadaşlarının konumlarını harita üzerinde görebiliyor. Instagram, bu özelliği ilk etapta belirli bölgelerde kullanıma sunmuştu; ancak son güncellemeyle birlikte Türkiye’deki kullanıcılar için de aktif hale geldi.

Instagram’ın yeni konum sistemi, özellikle Hikâye veya gönderi paylaşımı sırasında kullanıcıların bulunduğu yerin tespit edilip gösterilmesine imkan tanıyor. Uygulama, arka planda çalıştığında dahi konum bilgisini güncelleyebiliyor. Bu durum, kullanıcıların farkında olmadan sürekli olarak yer bilgilerini paylaşmasına yol açıyor.

DM üzerinden konum paylaşımını manuel olarak kapatmayan kullanıcılar, uygulamayı her açtıklarında gerçek zamanlı konumlarını sistemle paylaşıyor. Özelliğin varsayılan olarak açık olması ise kullanıcı tarafında gizlilik endişelerine neden oldu.

Instagram üzerinden konum paylaşımını devre dışı bırakmak isteyenler, birkaç adımla bu özelliği kapatabiliyor. Uygulama içerisinden sağ üstteki üç noktaya dokunduktan sonra Ayarlar ve hareketler menüsüne giriliyor.

Buradan İçeriklerini kimler görebilir sekmesine geçiliyor ve Hikaye, canlı yayın ve konum başlığından Konum paylaşımı seçeneği seçiliyor. Açılan menüdeki Ayarları aç kısmına dokunularak konum erişimi Asla olarak ayarlanabiliyor.

İşte tüm adımlar

  1. Instagram uygulamasını açın
  2. Sağ üst taraftaki üç noktaya dokunun
  3. Ayarlar ve hareketler bölümüne girin
  4. İçeriklerini kimler görebilir kısmına gelin
  5. Hikaye, canlı yayın ve konum’u seçin
  6. Konum paylaşımı seçeneğine dokunun
  7. Ayarları aç’a dokunun
  8. Konum’u Asla olarak ayarlayın

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (1)

Erkan

İphonelarda bu ayarlar yok. Iygulama sadece android telefonlarda mı aktif?

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.