Intel’den iddialı açıklama: Apple M1 işlemcileri geçtik
Apple'ın ARM tabanlı yongalarından etkileyici performans ve pil ömrü açısından olumlu sonuçlarından sonra Intel, yayınladığı inceleme ile Apple'ın yeni M1 işlemci performansı için ilk resmi açıklamasını yaptı.

Bilgisayar endüstrisinin Apple’ın yeni M1 çiplerine tepkisi şimdiye kadar oldukça sessizdi. Apple’ın ARM tabanlı yongalarından etkileyici performans ve pil ömrü açısından olumlu sonuçlarından sonra Intel, yayınladığı inceleme ile Apple’ın yeni M1 MacBook’ları için ilk resmi açıklamasını yaptı.
11. Nesil Intel işlemciler Apple M1’i geçti
Intel, yeni bir karşılaştırma yayınlayarak Adobe Premiere Pro dışa aktarmaları ve hem Photoshop hem de Lightroom Classic’teki görevler arasındaki farkları ortaya çıkardı. Intel’in 11. Nesil işlemcileri, tüm görevlerde Apple’ın M1 işlemcisini geçti.
Intel ayrıca çoğu oyunun macOS’ta bulunmadığını belirtmek için her iki yongada da oyun oynamayı test etti. Test edilen oyunlardan Shadow of the Tomb Raider , Hitman ve Borderlands 3, M1’de daha yüksek ortalama kare hızlarında çalışıyor.

Gerçekleştirilen testlerin çoğu endüstri standardı ölçütler değil çünkü Intel, özellikle pil ömrü testleri için bir MacBook Air ile MacBook Pro için donanım ivmelendirme teknolojisi ile test etti. Ayrıca, MacBook Pro pil ömrünün MacBook Air ve benzeri Windows dizüstü bilgisayarlardan daha üstün olduğu ortaya çıktı, ancak MacBook Air, Intel işlemcili PC’leri sadece 6 dakika fark ile geçti.
Intel ayrıca PC’lerin daha fazla seçenek, daha iyi çevre birimi uyumluluğu ve çoklu monitör desteği sunduğunu savunuyor. Özellikle M1 işlemcili MacBook Pro ve Air’in yalnızca tek bir harici ekranı desteklediğini düşündüğünüzde fark açıkça belli oluyor.

Intel açıkça Apple’ın ilk yongalarından endişe duyduğu düşünülüyor ve şirketin karşılaştırmalı testler yerine kendi işlemcileriyle yanıt vermesi bekleniyor. Intel’in yeni CEO’su Pat Gelsinger’ın, önümüzdeki yıllarda Apple’ın M1 çipleriyle savaşmaya hazır olduğu ve Intel’in gelecekte Apple’ı geçmesi gerektiğini yakın çevresine bahsettiği söyleniyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (21)
Sonu nokia gibi olacak. Yeni çağ ayak uydurmaları lazım.
Abi yalan inanmayın ya ben imac intel madurlarındanım yani size şöyle söyleyim sakın intel işlemcili bir apple ürünü almayın intel bu işte çok geri kaldı artık.
Nerede rüyalarindami?
Palavraaa başladı 😂
Kaç watt sömürerek geçmiş ki?
M1 işlemcili MacBook Pro kullanıyorum ondan önce 10.nesil i7 macbook kullanıyordum m1 resmen fark atıyor.
Apple bilgisayar için ilk çipi yaptı ve İnteli gerçekten tokatladı yanlız Apple ikinci veya üçünci m çiplerinde inteli iyice tokatlayacak ben diyim işlemci diyince ön planda Apple var hem telefonda tablette akıllı saatte şimdide bilgisayarlarda
vezir rüyası görme.
İntel adamdır öncelikle herturlu intel tercihimdir.
bence fakirsin sadece
Adam belki işlemciden anlıyor? Bu durumda intel kullanan firmalar da fakir.
Intel 14 nm mimariyle bu optimizasyonu yapabiliyorsa 5 nm ile neler yapabilir önce bunu düşünmek lazım
M1 adı üstünde daha 1. Bu uzun yıllar m1 diye kalmayacak değişecek gelişecek maalesef intel kaybettin.