Reklam
    Reklam
    İşlemci

    Intel’den iddialı açıklama: Apple M1 işlemcileri geçtik

    Apple'ın ARM tabanlı yongalarından etkileyici performans ve pil ömrü açısından olumlu sonuçlarından sonra Intel, yayınladığı inceleme ile Apple'ın yeni M1 işlemci performansı için ilk resmi açıklamasını yaptı.

    Bilgisayar endüstrisinin Apple’ın yeni M1 çiplerine tepkisi şimdiye kadar oldukça sessizdi. Apple’ın ARM tabanlı yongalarından etkileyici performans ve pil ömrü açısından olumlu sonuçlarından sonra Intel, yayınladığı inceleme ile Apple’ın yeni M1 MacBook’ları için ilk resmi açıklamasını yaptı.

    11. Nesil Intel işlemciler Apple M1’i geçti

    Intel, yeni bir karşılaştırma yayınlayarak Adobe Premiere Pro dışa aktarmaları ve hem Photoshop hem de Lightroom Classic’teki görevler arasındaki farkları ortaya çıkardı. Intel’in 11. Nesil işlemcileri, tüm görevlerde Apple’ın M1 işlemcisini geçti.

    Reklam
    Reklam

    Intel ayrıca çoğu oyunun macOS’ta bulunmadığını belirtmek için her iki yongada da oyun oynamayı test etti. Test edilen oyunlardan Shadow of the Tomb Raider , Hitman ve Borderlands 3, M1’de daha yüksek ortalama kare hızlarında çalışıyor.

    Gerçekleştirilen testlerin çoğu endüstri standardı ölçütler değil çünkü Intel, özellikle pil ömrü testleri için bir MacBook Air ile MacBook Pro için donanım ivmelendirme teknolojisi ile test etti. Ayrıca, MacBook Pro pil ömrünün MacBook Air ve benzeri Windows dizüstü bilgisayarlardan daha üstün olduğu ortaya çıktı, ancak MacBook Air, Intel işlemcili PC’leri sadece 6 dakika fark ile geçti.

    Reklam
    Reklam

    Intel ayrıca PC’lerin daha fazla seçenek, daha iyi çevre birimi uyumluluğu ve çoklu monitör desteği sunduğunu savunuyor. Özellikle M1 işlemcili MacBook Pro ve Air’in yalnızca tek bir harici ekranı desteklediğini düşündüğünüzde fark açıkça belli oluyor.

    Intel açıkça Apple’ın ilk yongalarından endişe duyduğu düşünülüyor ve şirketin karşılaştırmalı testler yerine kendi işlemcileriyle yanıt vermesi bekleniyor. Intel’in yeni CEO’su Pat Gelsinger’ın, önümüzdeki yıllarda Apple’ın M1 çipleriyle savaşmaya hazır olduğu ve Intel’in gelecekte Apple’ı geçmesi gerektiğini yakın çevresine bahsettiği söyleniyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    21 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      İntel tutuştu. Bundan sonra zor yakalarsınız m1 işlemcileri. Bu daha deneme aşamasıydı.

    2. gokhan

      ne ile gecmisler acaba? Hile, Tehdit, Santaj bu firmada her türlüsü var uzak durun

    3. Teknoloji Dostu

      M1 cok can yakıcak cok

    4. Teknoloji Dostu

      yılların intel’i, çömez apple işlemcisini geçmekte zorlanıyor. devir değişti intel, papucun dama atılacak. amd de bastırıyor, artık satışların düşecek, fiyatların da…

    5. Teknoloji Dostu

      Amd ikisini üst üste koyup geçiyormuş.

    6. Teknoloji Dostu

      11 nesil bilgisayarlar çıkana kadar m2 çıkacak zaten

    7. Teknoloji Dostu

      Hiç sanmıyorum yıllardır bir numaranızı görmedik kasan bilgisayarlardan başka kısa bir süre içinde.

    8. Teknoloji Dostu

      Apple taktiği güzeldi m1 işlemcili MacBook almaya koşa koşa gitmeyeceğim. halihazırda intelin tekel olduğundan ileri teknoloji olmasına rağmen piyasaya sunmasına sebep olacaktır. Apple kim inteli kendi işletim sistemini mükemmelleştirdiği için güzel sonuçlar aldı. Windows u çalıştırsınlar çalıştırabilirlerse m1 işlemcide. Bu işlemci teknoloji ne telefona benzer ne de işletim sistemine. İntelin çok ciddi yanıt vereceği aşikar

    9. Teknoloji Dostu

      M1 adı üstünde daha 1. Bu uzun yıllar m1 diye kalmayacak değişecek gelişecek maalesef intel kaybettin.

    10. Teknoloji Dostu

      Intel 14 nm mimariyle bu optimizasyonu yapabiliyorsa 5 nm ile neler yapabilir önce bunu düşünmek lazım

    11. Teknoloji Dostu

      İntel adamdır öncelikle herturlu intel tercihimdir.

      1. Teknoloji Dostu

        bence fakirsin sadece

        1. Anonim

          Adam belki işlemciden anlıyor? Bu durumda intel kullanan firmalar da fakir.

    12. Teknoloji Dostu

      Apple bilgisayar için ilk çipi yaptı ve İnteli gerçekten tokatladı yanlız Apple ikinci veya üçünci m çiplerinde inteli iyice tokatlayacak ben diyim işlemci diyince ön planda Apple var hem telefonda tablette akıllı saatte şimdide bilgisayarlarda

      1. pompacı

        vezir rüyası görme.

    13. Teknoloji Dostu

      M1 işlemcili MacBook Pro kullanıyorum ondan önce 10.nesil i7 macbook kullanıyordum m1 resmen fark atıyor.

    14. Cengiz

      Kaç watt sömürerek geçmiş ki?

    15. Teknoloji Dostu

      Palavraaa başladı 😂

    16. Teknoloji Dostu

      Nerede rüyalarindami?

    17. Teknoloji Dostu

      Abi yalan inanmayın ya ben imac intel madurlarındanım yani size şöyle söyleyim sakın intel işlemcili bir apple ürünü almayın intel bu işte çok geri kaldı artık.

    18. Teknoloji Dostu

      Sonu nokia gibi olacak. Yeni çağ ayak uydurmaları lazım.

    Diğer yorumları gör (20) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap