Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Intel, 15. nesil işlemcilerde bu teknolojiyi kullanmayacak!

Ana sayfa / İşlemci

Intel 15. nesil Arrow Lake işlemcileri üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Ortaya çıkan son belgeler, yeni nesil işlemcilerin performans testlerini ortaya koydu. Buna göre Intel, çoklu iş parçacığı (SMT) için Hyper-Threading teknolojisini kullanmayabilir.

Intel, Arrow Lake için Hyper-Threading’den vazgeçiyor

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan özelliklerde, Arrow Lake masaüstü işlemcilerinin 8 yüksek performanslı P-çekirdek ve 16 verimli E-çekirdekten oluşan 24 çekirdekli bir mimariye sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Yeni listeleme ise sekiz performans çekirdeğinin Hyper-Threading’e yer vermeyeceğini gösteriyor.

15. Nesil’de Hyper-Threading’in kullanılmaması, yüzde 10-15 performansı artışı yaşayan Raptor Lake serisine göre önemli bir kayıp olabilir. Ancak oyun performansında düşüş yaşanmamayacağını, bu teknolojinin daha çok render gibi işlemlerde önemli olduğunu belirtelim.

Reklam
Reklam

Intel’in 24 çekirdekli yeni işlemcileri ortaya çıktı!

Intel Arrow Lake-S platformu ve işlemcileri ortaya çıktı. AMD Zen 5'e rakip olması beklenen platform, 24 çekirdekli yapılandırmayla geliyor.

Intel’in Hyper-Threading yerine, Rentable Units (Kiralanabilir Birimler) adı verilen yeni bir teknolojiye geçiş yapacağı düşünülüyor. Bu, performanslı ve verimli çekirdeklerin hibrit mimariler ile birlikte kullanılmasını sağlıyor. Intel, çekirdekleri birlikte kullanarak verimliliği artırmayı hedefliyor.

Rentable Units, iş parçacıklarını farklı çekirdek türleri arasında bölerek çalışıyor. Çekirdek başına 3MB L2 önbellek ve DDR5-6400 bellek desteği sağlıyor. Bu da çoklu iş parçacık yaklaşımını mümkün kılıyor.

Mimari açıdan Arrow Lake-S, en yeni Intel Lion Cove P ve Skymont E çekirdeklerini kullanacak. Bunun Raptor Lake’e göre tek çekirdekte yüzde 5; çok çekirdekte ise yüzde 15 performans artışı sağlaması bekleniyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam