Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Intel Innovation 2021’de neler duyuruldu?

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Intel bugün çevrim içi ortamda gerçekleştirdiği ‘Intel Innovation 2021’ etkinliğinde yeni ürünlerini ve ileriye dönük hedeflerini açıkladı. İlk olarak, uzun zamandır beklenen 12. Nesil Alder Lake serisi masaüstü işlemci ailesini tanıtan şirket özellikle oyun performansı konusunda iddialı olduğunu belirtti. 4 Kasım’da da piyasaya sürüleceği duyuruldu.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Orijinal Intel Geliştirici Forumu’nun yaratıcısı olarak, teknolojinin geleceğini keşfetmek için bir kez daha ekosistem genelinde insanları bir araya getirdiğimiz için büyük bir onur duyuyoruz. Geliştiriciler, temelini yarı iletkenlerin oluşturduğu dijitalleşen dünyanın süper kahramanlarıdır. Silikonun sihirli güçlerini açığa çıkarmak ve geliştiricileri güçlendirerek birlikte yeni bir inovasyon çağını başlatabilmek için periyodik tabloyu tüketene kadar soluksuz çalışacağız.”

Reklam
Reklam

Intel rekabeti kızıştırıyor! Sapphire Rapids işlemciler tanıtıldı

Intel, yeni Xeon işlemcilerini geçtiğimiz yılın sonlarında onaylamıştı. Yapılan son etkinlikte de Sapphire Rapids serisini tanıttı.

Intel, oneAPI 2022 araç setlerini detaylandırdı

Intel öncelikle Geliştirici Alanı, oneAPI 2022 araç setleri ve yeni oneAPI Mükemmeliyet Merkezleri gibi, geliştiricilere yönelik yatırımlarından bahsetti. 900 yeni oneAPI araç seti piyasaya sürmeye hazırlandığını duyuran şirket ulaşılabilir bilişim, buluttan uca altyapı, yaygın bağlantı ve yapay zeka konularındaki inovasyonlarını detaylandırdı.

12. Nesil işlemciler karşımızda

Intel Core i9-12900K işlemcisi, kullanıcılara 5.2GHz’e kadar hız sunabiliyor. 8 adet performans (P-core) ve 8 adet güç tüketimi (E-core) odaklı çekirdeğe sahip olan Core i9-12900K açıklanan bilgiye göre Troy: A Total War Saga’da yüzde 25’e kadar, Hitman 3’te yüzde 28’e kadar ve Far Cry’da yüzde 23’e kadar FPS artışı sağlıyor. Yeni seride 6 işlemci mevcut.

Intel, Zetta 2027 hedefini açıkladı

Intel, bilgi işlemin; CPU’lar, GPU’lar, uygulama hızlandırıcıları, bağlantı veri yolu işlemcileri, uç bilgi işlem cihazları ve FPGA’lerin heterojen yapıları genelinde yayıldığından bahsetti. Bunların tümünün kalıcı bellek ve yazılımlar gerektirdiğini vurguladı.

Büyük ölçekli veriler oluşturmak, depolamak ve analiz etmek için zetta düzeyinde ölçeğe vurgu yapan Intel, tera ölçekli bilgi işlemden exa ölçeğe geçişin 12 yıldan uzun zaman aldığını hatırlattı. Beş yıl içinde zeta’ya geçmeyi planladığını ifade ederek “Hedef, Zetta 2027” dedi.

Intel, bulut geliştiricilerin Alibaba, AWS, Baidu, Google, Microsoft, Oracle ve Tencent gibi bulut hizmeti sağlayıcıları içerisindeki en son 3. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilere erişiminin bulunduğunun da altını çizdi.

Intel’in uçtan uca programlanabilir ağ hedefleri

Intel, uçtan uca programlanabilir bir ağ oluşturmak için kapsamlı yazılım ve donanım seti sağladığını açıkladı. Buna örnek olarak; Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, gelecek nesil Xeon-D, yeni P4-programlanabilir altyapı işlem birimi (IPU’lar) ve anahtarları gösteren şirket şunları kaydetti:

Yapay zeka ile geliştiriciler arasındaki bağlantı ne durumda?

Intel, Xeon Ölçeklenebilir işlemciler aracılığıyla AI teknolojisini geliştiriciler için daha erişilebilir ve kullanışlı hale getirdiğini duyurdu. Dünya çapındaki kuruluşların çoğunun Intel AI sistemini kullandığını ifade eden şirket Innovation 2021 etkinliğinde bunu şöyle sıraladı:

Son olarak etkinlikte konuşan Baş Teknoloji Sorumlusu ve Yazılım ve İleri Teknoloji Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı/Genel Müdürü Greg Lavender, “İnovasyon; geliştiricilerin bağlantı ve iletişim kurduğu ve özgürce işbirliği yaptığı açık ortamlarda ilerler” diyerek şunları söyledi:

“Teknoloji, insan tarafından yaratılır ve mümkün olanı inşa eder. Teknoloji, doğası gereği tarafsızdır da. Onu daha sorumlu, kapsayıcı, sürdürülebilir ve etik bir şekilde kullanmak herkesin görevidir. Intel, yazılım inovasyonunu mümkün kılmak amacıyla açık platformlardaki zengin mirasını ve temel yazılım teknolojilerinin devasa envanterini ikiye katladı.”

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam