İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

Intel ve Ericsson Hırsızlara Karşı

Lenovo‘nun hırsızlığa karşı geliştirdiği önlemi hatırladınız mı? Dizüstü bilgisayarınızın çalınması halinde, bir tek SMS göndererek bilgisayarınızı kullanılmaz hale getirebiliyordunuz.

Erhan Kahraman

okunma

Intel ve Ericsson Hırsızlara Karşı

Lenovo‘nun hırsızlığa karşı geliştirdiği önlemi hatırladınız mı? Dizüstü bilgisayarınızın çalınması halinde, bir tek SMS göndererek bilgisayarınızı kullanılmaz hale getirebiliyordunuz. Şimdi Intel ve Ericsson, bu güvenlik sistemini bir adım daha öte götürerek, çalınan bilgisayarınızın yerini de saptıyor. HSPA‘lı Mobil Genişbant Modüllerini Intel’in Anti-Theft teknolojisiyle uyumlu hale getirdiğini açıklayan Ericsson, SMS ile çalınan bilgisayarı kullanılmaz hale getirirken, GPS ile de cihazın yerini saptayabilecek. Sistemin 2009‘un ikinci yarısında son kullanıcıya sunulması bekleniyor.

:: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.

Bilgi İçin : Ericsson

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam