Dünyadaki internet trafiğinin büyük bir kısmını kötü amaçlı botların oluşturduğu ortaya çıktı. Normalde kötü amaçlı botların sık sık kullanıldığı biliniyordu fakat dünyadaki internet trafiğinin belli bir kısmını bu botların oluşturmasının şaşırtıcı olduğu belirtiliyor.
Kötü amaçlı botlar dünyadaki internet trafiğinin beşte ikisini oluşturuyor
Barracuda‘nın yeni bir raporuna göre kötü amaçlı botlar, daha önce siber korsanların ele geçirdiği bilgisayarlarda ve uygulamalarda bulunuyor. Tüm bu kötü amaçlı bot sürüsü internet trafiğinin beşte ikisini oluşturuyor.
Yılın ilk altı ayı boyunca trafiği analiz eden şirket, kötü botların genellikle basit web kazıyıcıları ve saldırı komut dosyaları olduğunu, ancak gelişmiş kalıcı botların da yer aldığını belirtti. Bu tür gelişmiş botlar, çeşitli kötü amaçlı faaliyetler yürütürken standart savunmalardan kaçınmaya ve düşük profilli kalmaya çalışıyor.
Şaşırtıcı olmayan kısım ise, tüm veri merkezlerinden en büyük ikisi olan Amazon Web Service ve Azure, bot trafiğinin çoğunu oluşturuyor. Barracuda, her iki sağlayıcıda da ücretsiz bir hesap oluşturmanın ve ardından bu hesabı kötü botları kurmak için kullanmanın kolay olduğunu belirtiyor. Bu kolaylıklar yüzünden veri merkezleri siber saldırganlar için popüler bir seçim haline geliyor.
Kötü botlar genellikle e-ticaret uygulamalarını ve giriş portallarını hedefliyor. Tüm bu bot trafiğinin üçte ikisinden fazlası (yüzde 67) ABD’de gerçekleşiyor ve halka açık veri merkezleri kullanılıyor.
Rapor, Avrupa’nın dünyadaki tüm kötü bot trafiğinin yüzde 22‘sine katkıda bulunduğunu ve ABD’nin aksine bunların çoğunun veri merkezlerinden kaynaklanmadığını belirtiyor. Avrupa’daki kötü bot trafiğinin kaynağı genellikle hosting servisleri ve kişisel IP adreslerinden geliyor.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}