Reklam
    Reklam
    Mobil

    iOS 7’den İlginç Google Haritalar Hatası

    Geçtiğimiz günlerde geliştiricilere sunulan iOS 7’nin ilk Beta sürümü, kullanıcılara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Olup olmadık yerde hata veren Beta 1, şimdi de Google Haritalar uygulamasında çok ilginç bir hataya neden oldu.

    Bildiğiniz gibi iOS’ta; yer konumunuza, fotoğraflarınıza ve kişi rehberinize erişim hakkı isteyen birçok uygulama mevcut. Bu erişim haklarının, kullanıcıların hangi uygulamanın neye eriştiğini ve hangi bilgileri kullandığını öğrenmeleri için istenmesi gerekmektedir.

    Reklam
    Reklam

    Bu yüzden uygulama geliştiricileri bu erişim hakkı iznini uygulamalarına eklemek zorundadırlar.

    Twitter ve Facebook gibi bildirim gönderen uygulamaların sizden bazı erişim hakkı istemeleri oldukça normal. Ancak Google Haritalar uygulamasının “mikrofonunuza” erişim hakkı istemesi biraz garip kaçıyor. Konum bilgilerini kullanması gereken uygulama neden mikrofonunuzu kullanmak istesin ki?

    Reklam
    Reklam

    iOS 7’ye gelecek olan Beta sürümleriyle beraber bu hatanın düzeltilmesi bekleniyor. Gizlilik ve güvenlik nedenlerinden dolayı erişim hakkı isteyen uygulamaların yanında, mikrofonu kullanmak için böyle bir izin isteyen Google Haritalar uygulamasının, herhangi bir gizlilik ya da güvenlik nedeninin bulunduğunu düşünmüyoruz.

    :: iOS 7’nin Beta sürümünde ne gibi hatalarla karşılaştınız?   

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. SDN Okuru

      Güzel diyorsun da sesli komut desteği gelecektir belki?

    2. SDN Okuru

      Google haritalar sesle arama yapabiliyor doğal olarak sesi mikrofondan alacak

    3. SDN Okuru

      Görme özürlü arkadaşlarımız için geliştiriyorlar onu. Bunu bilmiyorsanız kullanmayın arkadaşlar bu telefonu. Sesli navigasyon ekleniyor ios 7 ye.

    4. SDN Okuru

      beta sürümler zaten hataların ortaya çıkarılması içindir.Ama söylemeden geçmek olmaz herşeyi aceleye getirip hatalı yazılım ve donanım üreten şirketler zincirine apple da dahil oldu

    5. SDN Okuru

      Acaba bu izin, sesle komut verip, “ey Google maps, beni şuraya götür” demek için olabilir mi?

    6. SDN Okuru

      KESİN BİZİ DİNLEMEK İÇİNDİR

    7. SDN Okuru

      bu bir hata değil ios 7 ile beraber mikrofon kullanmak isteyen uygulamalar da izne tabi tutulacak bilmiyorsanız yazmayın iyice televole oldu burası

    8. Ahmethz

      Aradığınız sayfa bulunamadı ya da yayından kaldırıldı.


    9. SDN Okuru

      Fail içinde Fail olmuş

    10. Awerz

      Gercektençokilginç sayfa yok

    11. mstfanar
      Ahmethz Nickli Üyeden Alıntı
      Aradığınız sayfa bulunamadı ya da yayından kaldırıldı.


      Bu da sdn hatası sanırım.

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap