İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. iOS

Mozilla’dan gizlilik isteyenlere: Firefox Focus

İnternet sitelerinde dolaşırken kişisel bilgilerin gizli kalması insanların ortak bir isteği haline geldi. Safari ve Google Chrome gibi tarayıcılarda sunulan özel gezinti modları ile site geçmişi vb.

Mehmet Ali Ertunç

okunma

Mozilla’dan gizlilik isteyenlere: Firefox Focus

İnternet sitelerinde dolaşırken kişisel bilgilerin gizli kalması insanların ortak bir isteği haline geldi. Safari ve Google Chrome gibi tarayıcılarda sunulan özel gezinti modları ile site geçmişi vb. bilgiler kayıt altına alınmayarak, en azından telefonunuzu kurcalayan kişiler için bir gizlilik sağlıyorsunuz.

Mozilla, kullanıcıların bu konuda yaşadığı sorunların farkına varmış olacak ki, bugün iOS işletim sistemi için Firefox Focus isimli yeni tarayıcısını duyurdu.

Firefox Focus, oldukça hızlı bir şekilde çalışıyor!

iPhone ve iPad için geliştirilen Firefox Focus’ta, yer imleri bölümü yer almazken gezdiğiniz sitelerin geçmişi kayıt altına alınmıyor.

Eğer bir siteyi Firefox Focus ile açamıyorsanız, uygulamanın altında yer alan bölüme tıklayarak bulunduğunuz sayfanın Safari üzerinde açılmasını sağlayabiliyorsunuz.

16-11/18/gsmarena_001-2.jpg

Özetle, Firefox Focus diğer tarayıcılarda yer alan gizli gezinti modunu bir adım ileri taşıyor. Varsayılan olarak reklamları, analitik ve sosyal izleyicileri engelleyen tarayıcı sayfa boyutlarını düşürmek isteyenler için yazı fontlarını da engelleme imkanı sunuyor.

Bu sayede bir siteye erişmek istediğinizde tarayıcı reklamlar veya analiz kodları ile meşkul olmadığı için, sayfaları rakiplerine göre çok daha hızlı bir şekilde açabiliyor.

:: Mozilla Firefox Focus’u beğendiniz mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (7)

SDN Okuru

tüm memurlar kursa devlet güvenliği artmaz mı ?

SDN Okuru

Abd magazasinda var

SDN Okuru

arama motorunu değiştiremiyor muyuz

SDN Okuru

Niye ayos

SDN Okuru

Tr de yok

SDN Okuru

Türkiye mağazasında henüz yok

SDN Okuru

AppStore da yok

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.