İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

iPhone 12 şimdiden netleşmeye başladı

Apple'ın yeni telefonlarını tanıtmasına neredeyse 1 yıl olmasına rağmen iPhone 12 özellikleri netleşiyor. 5G teknolojisi başta olmak üzere kullanıcıları sevindiren yenilikler geliyor.

Mehmet Ali Ertunç

Güncelleme: okunma

iPhone 12 şimdiden netleşmeye başladı

Apple’ın önümüzdeki yıl eylül ayında tanıtacağı iPhone 12 modellerinde 5G teknolojisine yer vereceğini daha önce defalarca kez dile getirdik. Tanıtım etkinliğine uzun bir süre olsa da, şimdiden birçok konuda hem fikir olundu.

iPhone 12 özellikleri netleşmeye başladı

Beklentiler Apple’ın Samsung’un tam tersi bir pazarlama stratejisi izleyeceği yönünde. Yani piyasadaki amiral gemilerinin aksine iPhone 12 modellerinde cihazların satışa sunulduğu ülke farketmeksizin 5G desteği sunması bekleniyor.

5G iPhone satışları hayal kırıklığı yaşatabilir - ShiftDelete.Net

Burada belirleyici kriter Apple A14 Bionic işlemcinin dahili 5G modeme sahip olup olmayacağı. Eğer dahili modeme yer verilirse iPhone 12 modelleri satışa sunulduğu ülke farketmeksizin 5G desteğine sahip olacak. Bu sayede ileriye dönük uyumluluk konusunda kullanıcılara büyük bir avantaj sağlanabilir.

Örneğin, Samsung’un amiral gemileri Galaxy Note 10 ve Galaxy S10’da cihazlar ayrı üretiliyor. 5G bağlantısını sağlayabilmeniz için S10 Plus 5G veya Note 10 Plus 5G modellerini satın almanız gerekiyor.

Bunun yanı sıra tasarımsal değişikliğe yeni iPhone’larda kesin gözüyle bakılıyor. Bugüne kadar ortaya çıkan raporlarda özellikle yan çerçeveler ile iPhone 4 modelindeki tasarıma kısmi bir dönüş yapılacağı belirtiliyor.

2020 yılında iPhone SE 2 veya diğer adıyla iPhone 9’un tanıtılacağını da hatırlatmak isteriz. Bu kapsamda 5G ve tasarımsal değişikliğe analistlerden sektörel kaynaklara kadar herkes kesin gözüyle bakıyor.

Fiyat artışı konusunda ise 50 – 100 dolarlık bir fark olması bekleniyor. Bazı kaynaklar Apple’ın kar marjından biraz kısacağını ve 50 dolardan fazla bir fiyat farkı ile karşımıza çıkmayacağını dile getiriyor.

iPhone 12 özellikleri konusunda sizin beklentileriniz neler?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (27)

Teknoloji Dostu

Apple herşeyiyle iyide keşka Samsung not 10 daki gibi 12 GB Ram olsa yeminle 2 dakikada basarım parayı

Teknoloji Dostu

2015’ten beri “6” kullanıyorum. Telefon artık kafayı yiyecek raddeye geldi. İphone 11 almayı planlıyorum fakat iphone 12 ye daha çok temayülüm var. Bekleyeceğiz bakalım. Nasılsa 11 alırsam Temmuz’dan sonra olacağı için bi kaç ay bekleyip 12 ile iktifâ eyleriz gibi. Pro, max aşırı pahalı olabilir.

Teknoloji Dostu

8 plus kullanıyorum ve iPhone 12 yi bekliyorum umarım 20000 TL ye gelmez ülkemize 🙏🏻

Teknoloji Dostu

İphone 4s devam 😂

Teknoloji Dostu

11 alinirmi 12 beklenirmi

Teknoloji Dostu

Nereye gidersen heeeyyy Apple

Okur

UMARIM KENDİ ÜLKEMİZİN MARKA HALİNE GELEN BİR TELEFONU OLUR VE HEM DÜNYAYA HEM DE İÇ PİYASAYA YAYILIR. ÜLKEMİZE AİT REKABETÇİ MARKALARA İHTİYACIMIZ VAR. KEŞKE ŞUAN KENDİ YAZILIMI OLAN ( İOS GİBİ ) YENİ MODELİ ÇIKACAK OLAN YERLİ TELEFONUMUZU KONUŞUYOR OLSAYDIK.

Okur

Keşke ama yapılanların çoğu atıl dandik cihazlar millet 8gb Ram veriyor bunlar 4ü çok görüyor.

Teknoloji Dostu

İphone un 2 gb rami androidin 8 gb ram den daha başarılı işler çıkarıyor. Telefon hiçbir zaman saçmalamıyoruz kararsız kalmıyor.

Teknoloji Dostu

İPhone 6s değişme zamanı geldi 5 yıl oldu

Teknoloji Dostu

Yav arkadaş iPhone bildiğin tek kapalı kutu ilk günden bu güne değişen tek şey kamera şekli ve boyu geri kalan herşey aynı bk

Teknoloji Dostu

İphone 11 pro Max ten çok memnunum ama iphone 12 yi çok merak ediyorum ama iphone 11 re çok benzeyeceği kesin

Okur

ama lakin o öyle değil

Daha fazla yorum (12 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.