iPhone 12 ve Pro satış tahminleri tutmadı!
iPhone 12 ve Pro satışları için resmi rakamlar açıklanmasa da analistler tarafından yapılan iPhone 12 ve Pro satış tahmini tutmamış görünüyor

iPhone 12 serisi 13 Ekim tarihinde Apple’ın online tanıtımıyla karşımıza çıktı. Tanıtım sonrası ailenin bu dört üyesinden iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, 23 Ekim tarihinde satışa sunuldu. iPhone 12 ve Pro satışları için resmi sonuçlar henüz açıklanmasa da Apple ve önemli analistler tarafından yapılan iPhone 12 satış tahmini tutmayacak gibi görünüyor.
Peki daha satışa sunulması üzerinden bir hafta geçen modellerden hangisi daha çok talep gördü? Bu sorunun cevabı için Apple parça tedariği önemli bir ipucu veriyor.
Hangi iPhone 12 modeli daha çok satış gördü?
Yeni iPhone modelleri her sene olduğu gibi bu sene de Apple Store mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. iPhone 12 serisi satışa çıkmadan önce ünlü analist Ming Chi Kuo, iPhone 12 modelinin daha çok talep göreceğini öngörmüştü.
Kısa süre sonra Apple içinden gelen bilgilerde iPhone 12 modelinin daha fazla talep görmesinin beklendiği yönündeydi. Ancak satış rakamları henüz açıklanmasa da, iPhone 12 Pro modeli çok daha fazla talep görüyor gibi görünüyor. Bu talebin daha fazla olduğu gerçeği ise Apple parça tedariğinde gizli.

Ortaya çıkan bilgilere bakılırsa Apple, LIDAR sensörü için kullanılan VCSEL çip üretimi için ek sipariş vermeye hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi LIDAR sensör, iPhone Pro modellerde kullanılıyor. Ancak bunlardan Pro Max henüz satışa sunulmuş değil. Pro Max modeli ise iPhone 12 Mini ile birlikte 6 Kasım tarihinde ön siparişe sunulacak. İki model 13 Kasım tarihinde satışa sunulacak.
Henüz Ming Chin Kuo’nun tahminlerinin tutmadığını söylemek için erken olsa da, ünlü analist tahminlerini yenilemiş gibi görünüyor. Buna göre iPhone 12 ve iPhone 12 Pro satışları birbirine yakın olacak yüzde 30 – 35 bandında seyredecek. Ünlü analistin iPhone Pro Max için yüzde 15 – 20, iPhone 12 Mini için ise yüzde 10 – 15 bandında bir satış yüzdesi tahmini bulunuyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (45)
Sene 2050 Jelatin'in içinden kutu çıkmıyor....
Tam çevreci olun telofonuda almayın.
Bence mükemmel. Tr ye gelsin alacağım. 6s plustan geçicem artık vakti geldi :)
Abi Amerika da İPhone 12 pro max 1200 dolar Türkiye de en az 25.000 lira olur düşünün zaten türkler 10.000 Türk lirasına almış oluyor yabancı ülkeden vergi var geliş maliyeti var en az 25.000 i bulur yani dolara zam gelmeye devam ediyor alacaksanız da yabancı ülkeden alıp Türkiye ye getirmeyin vergi ücreti zaten %20 fiyatını alıyor İPhone Bit artık bit :(
Eski iPhone 5 modeline beniyor 11 pro daha iyi
bencede 11 ailesinin tasarımı genel olarak daha hoş
Bu kadar paralara yazık zengin olanda almasın parası olan alıyor ekonomi olarak zaten iyi degiliz adamların ekonomisini güçlendiriyorsun
Iphone ise at çöpe ne 60 hz bahsediyorlar pil kapasiteleri ise tamamen berbat 12 modeli 2800 ml amp pil varmış şaka gibi harbiden 11 serisi olsun 12 serisi olsun daha doğrusu hiç biri 5 para etmez
Boş konuşmaktan başka bişey değil bu. Bi iki yazı okuyunca kendinizi uzman sanırsınız.
bataryalarının mili amperi düşük olsa bile tüketim konusunda gayet başarılı olduğu için gerek olmuyor bilmiyorum kaç kere iphone 10 veya daha üstü bir cihaz kullandınız ama bu geyik iphone 8 ler ile geride kaldı.
Hiç birini almayın. Kulaklığı çıkar, adaptörü çıkar, fiyatı düşürme, çevreyi bahane et. Almaya mecburmuşsunuz gibi davranıyorlar. Protesto edin, almayın. #iphone12almayin
Fakirin yüzü gülürmü
Mi 9 dan farkı yok