İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

iPhone 18 Pro Ön Kamerası ile Şov Yapacak

Yeni sızıntılar, bu yıl çıkacak iPhone 18 Pro ön kamera özelliklerini ortaya koydu. Apple 24 MP sensörle selfie kalitesini artıracak.

Ender Öztürk

okunma

iPhone 18 Pro Ön Kamerası ile Şov Yapacak

Apple’ın Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 18 Pro ön kamera sisteminde önemli bir yükseltme yapacağı söyleniyor. Güvenilir kaynaklardan sızan bilgilere göre, Pro modellerinde selfie ve video görüşme kalitesini zirveye taşıyacak 24 megapiksellik yeni bir sensör kullanılacak. Bu gelişme, Apple’ın kamera teknolojisindeki istikrarlı ilerleyişinin bir sonraki adımı olarak değerlendiriliyor.

iPhone 18 Pro Ön Kamera Özellikleri Neler Olacak?

Sızıntıların merkezinde, iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modellerinin 24 MP çözünürlüğünde bir ön kamera sensörüne geçiş yapacağı iddiası yer alıyor. Bu, Apple’ın iPhone 11’den iPhone 16’ya kadar uzun süre kullandığı 12 MP sensörlerden sonra, iPhone 17 serisiyle beklenen 18 MP’lik yükseltmenin de üzerine çıkacağı anlamına geliyor.

Çözünürlükteki bu artışın, özellikle selfielerde ve video görüşmelerinde çok daha fazla detay sunması bekleniyor. Ayrıca, daha yüksek çözünürlük, portre modu çekimlerinde ve düşük ışık koşullarındaki performansta da gözle görülür bir iyileşme sağlayabilir.

iPhone Pro modelinin ön kamerası ve Dinamik Ada tasarımı

Bu iddialar, sadece tek bir kaynağa dayanmıyor. Daha önce JP Morgan gibi finansal analiz firmaları ve tedarik zinciri kaynakları da benzer raporlar paylaşmıştı. Bu durum, 24 MP’lik ön kamera beklentisini güçlendiriyor ve Apple’ın her yıl büyük sıçramalar yerine kademeli donanım yükseltmeleri yapma stratejisiyle de uyum gösteriyor.

Tasarımda Büyük Değişiklik Beklenmiyor

Kamera tarafında önemli bir yenilik beklenirken, telefonun genel tasarımında radikal bir değişiklik öngörülmüyor. Bununla birlikte, ekran deneyimini etkileyen Dinamik Ada tasarımında bir küçülme yaşanabilir. Son sızıntılar, Apple’ın bazı Face ID bileşenlerini ekran altına taşıyarak çentiğin genişliğini yaklaşık %35 oranında azaltabileceğini öne sürüyor. Bu, temel TrueDepth sistemini korurken daha ince, hap şeklinde bir oyukla sonuçlanabilir.

Daha önceki delikli ekran veya tamamen ekran altı Face ID gibi radikal tasarım söylentilerinin ise çeviri hatalarından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Şimdilik, mevcut beklentiler daha küçük bir Dinamik Ada yönünde yoğunlaşıyor.

Elbette, iPhone 18 serisinin Eylül ayındaki lansmanına daha çok zaman var ve planlar değişebilir. Ancak ilk sızıntılar, Apple’ın Pro modellerinde ön kamera deneyimini geliştirmeye odaklanmaya devam edeceğini gösteriyor.

Peki, iPhone 18 Pro’nun kamera yükseltmesi hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

Kemal

iPhone dünyanın en iyi telefonu arka kamera 48 megapiksel

Erdalla12

Adamlar 200 magapiksel kameraya geçti bunlar hal 24 ve 48 de çakılı kaldı ya batartya desen hala aynı adamlar 7 bin amperlik batarya takıyo

Abidin

Beğenmiyorsan zorla satmıyorlar adamlar işlemci olarak android saçma sapan işlemcilerle 24gb ram yapıyorlar Apple’ın 4gb ramine eşdeğer bişey adamlar yapıyorlar beğenmeyen almasın

Mulayim Ters

Boyle insanlari yuksek megapixel diye kandiriyolar iste. Biraz arastirsa iphone ile ne filmler reklamlar cekildigini gorecek. Baska konularda cok geri kaldi o ayri bir konu

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.