Reklam
    Reklam
    Mobil

    iPhone 8 ertelenebilir!

    Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple ve Qualcomm arasındaki patent davası, Ocak ayından beri devam ediyor.

    Qualcomm baş avukatının yaptığı açıklamaya göre dava, Apple için büyük problem yaratabilir. Qualcomm’un iddiasına göre Apple, şirketin 6 farklı mobil cihaz patentini ihlal ediyor.

    Reklam
    Reklam

    Apple’ın iddiasına göre Qualcomm ise, makul bir lisans anlaşmasına yanaşmayarak Apple’dan milyonlar kazanmayı amaçlıyor.

    Qualcomm baş avukatı Dan Rosenberg, “Apple şirketimizin teknolojilerini para ödemeden kullanmaya devam ediyor. Bize gerçekten başka bir seçenek bırakmadılar, bunu durdurmak zorundayız.” şeklinde açıklama yaptı.

    17-07/08/abd-de-iphone-yasaklanabilir-1499510350.jpg

    Reklam
    Reklam

    İki şirket arasındaki ipler tamamen kopmuş gibi görünüyor. Açıklamanın ardından Qualcomm, iPhone ve bazı iPad modellerinin ithalatının durdurulması için dava açtı.

    Aslında iki şirkette birbirine oldukça muhtaç denebilir. Qualcomm için Apple’ın yüksek kazancı, Apple için ise Qualcomm’un teknolojisi oldukça önemli. 

    ABD’de iPhone satışları yasaklanabilir!

    Eğer dava Qualcomm’un lehine sonuçlanırsa, iPhone ve bazı iPad modellerinin ABD’ye girişi yasaklanabilir. Bu karar yeni iPhone’un çıkmasına aylar kala büyük bir pazarı kaybedecek Apple’ı oldukça zor bir duruma sokabilir.

    Reklam
    Reklam

    Dolayısıyla eğer Apple davayı kaybederse, yeni iPhone’un tanıtımı ertelenebilir. Ancak yine de Apple’ın bu problemi çözmek için birkaç seçeneği var.

    Qualcomm’un istediği daha yüksek lisanslama ücretini ödemek seçeneklerden bir tanesi ancak bu çözüm şimdiden fiyatı 1000 dolara yaklaşan iPhone’un fiyatını epey arttıracaktır.

    Diğer bir seçenek ise ABD’de satışa sunulacak iPhone’larda başka bileşenlerin kullanılması olabilir. Ancak bu çözümün hayata geçirilmesi oldukça zor görünüyor.

    Reklam
    Reklam

    Son olarak eğer dava Qualcomm lehine sonuçlanırsa, iPhone yasağının etkisini gösterebilmesi için neredeyse 18 ay gerekecek. Bu sürenin Apple’ın başka bir çözüm üretmesi için yeterli olduğu düşünülüyor.

     ::Sizce iPhone 8 ertelenecek mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    22 Yorum

    1. SDN Okuru

      iPhone'u ABD'de yasaklayacak adam daha anasının karnından doğmadı. Dalga mı geçiyorsunuz ya siz?

    2. SDN Okuru

      Çıkmaz bu 8 çıkmaz

    3. SDN Okuru

      Siz inanıyormusunuz abd de yasaklanacağını

    4. SDN Okuru

      Ya Apple bence kazanır. Ne de olsa bu Apple. Ne yapar ne eder yine de kazanır.

    5. SDN Okuru

      Apple bastırır parayı davayı kazanır ıphone satışları falan durmaz

    6. SDN Okuru

      apple kazanır… yedirmezler…

    7. SDN Okuru

      Appleda alışkanlık oldu artık özellik çalıp çalıp sonradan parasını vereyim ucuza kapatayım mantığı…

    8. SDN Okuru

      Apple qualcomu 2 kere satın alır. Baska üreticimi Yok sanki. Kendi ayaklarına sikiyor salaklar.

    9. SDN Okuru

      Adamların işi gücü hırsızlık bir katar gibi biz zenginiz ne istersek onu yaparız havaları. Keşke burunları sürtse ama amerikan yargısından çıkmaz öyle karar.

    10. SDN Okuru

      Dava ne zaman? İçeriksiz kulaktan doğma haberler…

    11. SDN Okuru

      olacak şey var olmayacak şey var amerikanın cari açığını devasa boyutlarda kapatan bir firma hiç yasaklanır mı

    12. SDN Okuru

      Elma çürüyor beyler

    13. SDN Okuru

      Apple demek ABD demektir. Qualcommu siler Dualcomm yaparlar icabında. Tamam Qualcomm da küçük birşey değil. Büyük teknoloji bileşenleri üreticisi. Ama dünyanın genel bilgi seviyesindeki insanları için çok da bilinen bir marka değildir. Genel bilgi seviyesindeki insan da dünyada çoğunluğu temsil ettiğinden dolayı Qualcomm direkt az bilinen marka kategorisine dahil oluyor. Ama Apple'i dünya genelinde küçük çocuklara kadar çoğunluk bilir. Kimse dünyanın en pahalı teknoloji markası olan Apple'in ürünlerini, içerisinde Qualcomm bileşenleri olduğu için almaz. Ama Qualcommun bileşenlerini Apple kendi ürünlerinde kullandığı için gözü kapalı alırlar. Apple Qualcommu değil de inteli veya herhangi bir şirketin ürününü kullansa bile direkt alır Apple müşterileri. İşte bu yüzden Apple ABD için Qualcommdan veya diğer herhangi bir teknoloji üreticisi şirketten daha önemlidir. NOKTA

    14. SDN Okuru

      ertelerse gidip konseptcilerden birini vururum

    Diğer yorumları gör (21) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap