İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

iPhone Linux’u Geçti!

iPod, iPhone, iPad derken Apple’ın mobil işletim sistemi iOS etki alanını bir hayli genişletti. Tablet pazarını adeta baştan şekillendiren iPad’in yanı sıra son olarak ortaya çıkan iPhone 4 rekorları alt üst eden bir satış rakamına ulaşarak bu duruma fazlasıyla katkıda bulundu.

Ahmet Gözütok

okunma

iPhone (Görsel: Yutaka Tsutano from Lincoln, United States, CC BY 2.0, Wikimedia Commons)

iPod, iPhone, iPad derken Apple’ın mobil işletim sistemi iOS etki alanını bir hayli genişletti. Tablet pazarını adeta baştan şekillendiren iPad’in yanı sıra son olarak ortaya çıkan iPhone 4 rekorları alt üst eden bir satış rakamına ulaşarak bu duruma fazlasıyla katkıda bulundu. iPhone 4 ile birlikte güncellenerek isim değiştiren iPhone OS artık iOS olarak anılıyor. (İşte Apple’ın Son Bombaları)

iOS’e en önemli rakip olarak görülen bir diğer mobil işletim sistemi Android, her ne kadar müthiş bir hızla yükselişini sürdürüyor olsa da henüz Apple’ın ulaştığı rakamları yakalamayı başarabilmiş değil. Özellikle tüm dünyadaki mobil internet kullanım oranlarına baktığımızda iOS platformunun Android’den 6 kat daha fazla bir kullanım oranına sahip olduğunu görüyoruz.

Son olarak yapılan bir araştırmaya göre iOS’in internet üzerinde sadece Linux tabanlı mobil işletim sistemi Android’den değil, tüm Linux çekirdeğini kullanan işletim sistemlerinin toplamından daha etkin olduğu görülüyor. İstatistiklere baktığımızda 120 milyondan daha fazla iOS yüklü cihazın mevcut olduğu görülüyor. Linux için ise kesin bir rakam söylemek gerçekçi olmayacaktır.

Araştırma sonucunda göre iPhone, iPod Touch ve iPad’in tüm internet kullanımında % 1.1 gibi bir rakamı temsil ettiği tahmin edilmiş. Tüm Linux yüklü cihazların temsil ettiği rakam ise % 1’in biraz daha altında. Bu % 1’lik oranın altında Android cihazlarının payı ise % 2 civarında olarak belirtilmiş.

:: Sizce Android ilerleyen süreçte iOS’i geçer mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (2)

SDN Okuru

Androidi zorlamak iosu zorlamak demek.

SDN Okuru

kaynak nedir? sadece huawei'nin mobil operatörlerle sattığı androidliler elmayı yer yahu; insaf...

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.