iPhone Şeffaflaşıyor!
Telefona bakarken önümüzü görememek ve bu nedenle yolda çeşitli tehlikeler atlatmak hepimizin korkusu. Apple, iPhone’ları şeffaflaştırarak bu sorunun önüne geçmek istiyor. Engelleri göremediğimiz için ağaca, sokak lambasına ya da başka insanlara kolayca çarpabiliyoruz.

Telefona bakarken önümüzü görememek ve bu nedenle yolda çeşitli tehlikeler atlatmak hepimizin korkusu. Apple, iPhone’ları şeffaflaştırarak bu sorunun önüne geçmek istiyor.
Engelleri göremediğimiz için ağaca, sokak lambasına ya da başka insanlara kolayca çarpabiliyoruz.

Şeffaf bir telefon ise telefonun ardındaki engelleri görebilmemiz anlamına geliyor.
Apple, bunu sağlayabilecek bir patent için ABD’de başvuruda bulundu. Teknoloji bağımlıları için bu özellik daha güvenli ve daha rahat, en önemlisi “kesintisiz” bir kullanım sunacak.
Çalışma mantığı ise oldukça basit, telefonun arka kamerasından alınan görüntüler telefonda arkaplan görüntüsü olarak kullanılıyor. Bu sayede kullanıcılar yürürken karşılarına çıkan engelleri kolaylıkla görebiliyorlar.
Önünüze doğru tutun

Sistem, uygulama içinde bir butonla etkileştirilebilecek ve internet tarayıcılarda, iMessage yazılımında, hatta iBooks’ta bile kullanılabilecek. Yazılar, gerçek görüntülerin üstünden akacak.
Bu özellikten yararlanan kullanıcıların telefonlarını doğrudan kaldırıma doğru tutmak yerine biraz daha önlerine doğru tutmaları gerecek.
Ancak yine de patent dosyasında sistemin yol güvenliği sağlayacağı öngörülüyor.
Aslına bakarsanız bu patent, Eylül 2012’de dosyalanmış ancak geçtiğimiz günlerde ABD’li teknoloji gazetecileri tarafından ortaya çıkarıldı.
Eylül ayında çıkması beklenen iOS 8’de bu özelliği görür müyüz, emin olamıyoruz. Ancak her şeyin hızla değiştiği ve geliştiği teknoloji dünyasında bunun mümkün olmaması için bir sebep yok.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (27)
5S e gelir mi yoksa 6 da falan mı başlayacak bu özellik?
Tictoc da bile var bu ozellik. :D
google playa gir orda istemediğin kadar öyle uygulamalar var zaten hem bu neyin patenti uydurmayın lütfen ayrıca gereksiz sarj yemekten baska bişey değil
1 nisan
2010'da aldığım Samsung Galaxy S telefonumda bile bu özellik vardı. Ancak iPhone'a gelmesi iyi olur.
bu işi yapan uygulamaların olduğu söylenmekte acaba bu uygulamaların ismini söyleye bilirmisiniz DN OKURU demiş ki: androidde yıllardır var Uydurulurda bu kadar uydurulmaz. Hiç kimse kullanmadı bu teknolojiyi. Bi okuyun ya. Adamlar şeffafmış hissi yaratarak aynı zamanda engelleri görmemizi amaçlıyor. Hem istenirse de kapatılabilinicek bir özellik. Ziyaretçilerimiz meraklanmış, bazıları da çok bilmiş ya. Alın da yükleyin uygulamayı o zaman. https://play.google.com/store/apps/d...t.screen&hl=tr Haberi okuyunca direk bu program geldi zaten aklıma. Ama tabi Apple patentlerse başka oluyor, sanki ondan öncesi yokmuş gibi.
Hiç bi şekilde saçma deil. Mesaj canavarları için güzel. Kendimden biliyorum ki hem yürüyüp hem mesaj yazmayı beceremem. İlla takılıp düşerim. iPhone neysede, 7 inçlik tablet tüm görüş açını kapatıyor. Buna benzer programları kullandım. Type n walk gibi.
Android için s3 kullanicilari temasek in 61. Romunu yükleyerek bu özelliğe ulaşabilirler
Gerek var mı? Siz önce sözünüzü tutun siri türkçeyi ekleyin...
Bu imkansiz hem elimizi gosterip hemde ekranı